Джон Лоутън представя... община Бургас на 13 август


Джон Лоутън представя... община Бургас на 13 август

5448

Премиерата на първата част от съвместния филмов проект на община Бургас и телевизия "СКАТ" -  „Джон Лоутън представя ... община Бургас”, ще бъде от 21.00 ч. на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина на 13 август, съобщиха от общината.
 
„Поздравявам екипа и почетния гражданин на Бургас и на света Джон Лоутън (John Lawton) за добре свършената работа и нестандартния подход по време на снимките в Бургас”, заяви кметът на града Димитър Николов по време на пресконференция с участието на рок легендата.

„Убеден съм, че гледайки филма, бургазлии ще преоткрият красотата на родния си град, а тези, които не са идвали тук,  бързо ще поправят тази грешка”, допълни още той.
 
„Аз цял живот съм правил музика, но филм снимам са първи път – това е нещо ново за мен”, сподели от своя страна рокаджията и разказа, че един концерт продължава 1.30 или 2.00 ч., а снимките на един филм – месеци.

По време на срещата Джон Лоутън довери, че идеята на първата част от филма, сниман през зимата, е да представи Бургас не толкова като туристическа дестинация, а да покаже красотата на природата, обичта на хората към града си и неща, които не могат да бъдат прочетени в туристическите справочници.

Вокалистът сподели, че музиката в тази част на филма е негова и е изпълнена от бразилски музиканти.
 
Екипът на филма анонсира, че продукцията е със субтитри, според това къде ще бъде излъчвана. Тя е предназначена предимно за хората, които не знаят много за България и Бургас.

Валери Симеонов допълни, че лентата има образователно значение и затова записи на филма ще бъдат предоставени в общината и на туристическите програми, които заявят интерес да го излъчат.

Джон Лоутън обяви, че ще зарадва всички свои фенове в Бургас с концерт.

Събитието е от 21.00 ч. в Летния театър на 9 август, тази неделя.

Певецът допълни, че в момента са започнали снимките на втората част от филма „Джон Лоутън представя ... община Бургас”.

„Хората, историята и традициите на България са вече част от живота ми. Преди 5 години, когато пристигнах тук за първи път, не знаех много за вашата страна, но сега може би знам повече от някои българи за нея”, завърши той.

Заедно с нашите Сънрайз (Sunrize) и Кен Хенсли, Лоутън записа неотдавна класическото парче на Юрая Хийп (Uriah Heep) - "July Morning", но в артистична версия.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички