Електронният дух на Spirit Of Burgas: диджеи, емсита, фокусници


Електронният дух на Spirit Of Burgas: диджеи, емсита, фокусници

5044

Въпреки че на второто издание на "Spirit Of Burgas" 2009 бяха дошли главно любители на рока, се намериха достатъчно хора, които да запълнят поне половината от плажа пред ентралната сцена близо час след като Фейт Ноу Мор (Faith No More) слязоха от нея. Причината бе добре познатият вече у нас тандем Ел Ти Джей Букeм и MC Конрад.

Най-сработената диджей/MC комбина (заедно вече 16 години) отново не слезе нито за миг под най-високото възможно качество в двучасовия си сет. Позастарявящият маестро на джази звученето бе винаги удачно „засичан” като темпо и настроение от своя не по–малко легендарен колега с микрофона. Високият и подвижен Конрад с характерния си премерен стил, лишен от всякакви излишни крясъци и махания с ръце, дори се въртя до сутринта из фестивалната гора от сцени.

Това, което събуди хората, пренасочи анимацията в правилните коловози и просто изби рибата в морето с все спасителите, обаче бе Събфокус. Англичанинът се превърна в приятната изненада на фестивала в първата вечер. Умело редуваше на степени изчистени бас насъсквания с лирични вокални отклонения, докато не затанцува и пясъкът по плажа в часовете на нощта.

Не можем да пропуснем и „върхa” на местната (дез)организация във връзка с неадекватния къмпинг, разположен на плажа вместо в гората, с отделна цена и входове, на които човек дори да иска, не можеше да си купи пропуск.

Холандската сцена не бе на нужната висота в първия ден, но постепенно налучка верния тек–хаус тон и на поправката в събота си взе изпита, превъщайки се в спасителен остров за електронните фенове. Те вече са настръхнали в очакване на закриването днес от експерименталните „икони” Кристъл Метъд (The Crystal Method), c които очаквайте и ексклузивно интервю.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички