Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Кен Хенсли и Сънрайз свирят на Белоградчишките скали


Кен Хенсли и Сънрайз свирят на Белоградчишките скали

7772

Сънрайз (Sunrize) и Ол Аксес Проджект със специален гост Кен Хенсли предприемат втора част от турнето, промоутиращо съвместния им макси-сингъл "S.O.S...Оn July Morning" feat. Ken Hensley and John Lawton.

Първата дата на рокаджиите е 5 септември, когато ще изнесат концерт на Белоградчишките скали.

"С концерта в Белоградчик искаме да подкрепим каузата - Белоградчишките скали - едно от седемте чудеса на света! Подкрепата е и от името на каузата на Сънрайз за Джулая", поясни фронтменът Георги Мархолев.

През юни Сънрайз и Кен Хенсли стартираха кауза 1 юли, когато е Джулая, да стане официален празник на свободния дух в България. Тогава музикално -продуцентската къща "Холи Рок Арт" издаде и проекта.

Втората изява на рокаджиите е гр.Созопол на Амфитеатъра, ден след края на "Аполония" 2009 - на 7 септември. Сънрайз и Кен Хенсли ще стартират музикален фест под мотото "All Access" - свободен достъп, който ще се провежда всяка година в града. Алтернативна сцена ще бъде построена на скалите в Стария град под Докторската къща с изглед към о-в Св.Иван, където до 10 септември ще се провеждат джаз, рок и блус концерти .

На 8 септември пък Кен Хенсли и Щурците ще сложат черешката на тортата на "Live Music Fest - Burgas", организиран от "Холи Рок Арт" и "Live Republic"  в Летния театър в гр.Бургас в следващия фестивален ден. Също All Access. достъп.

Формацията ще открие с песни от новия си проект "S.O.S"., включващ авторски парчета и кавърверсии като "Hey Joe", "With А little Help From My Friends", "Highway Star", "Perfect Strangers" и др. След пилотната авторска пиеса "Bang, Bang-No More Tears" на сцената ще се качи легендарният хийп-стър Кен Хенсли за "July Morning".

Щурците ще забият след това любимите на всички песни, Георги Мархолев и Ясен Димитров ще се включат във "Вкусът на времето" съответно с китара и
хамонд-орган, а Кен Хенсли ще се появи с останалите от СънрайзМитко Семов - барабани, и Наско Атанасов - бас китара. Ще участват и бекинг вокалистките Мариета Янева и Павлета Семова, и цигуларката Деси Кондова. Всички участници на феста ще направят заедно "Come Together" на Битълс и химна на свободния дух - "July Morning", поясни Мархолев.

Сънрайз забиха здраво и на мотор-рок феста в Света Гора преди Глен Хюз неотдавна.

Мариета и Павлета (бекинг вокали в Ол Аксес ) ще участваме в записите на новия албум на Кен Хенсли, където се подвизава и Глен Хюз. Той пък ще пее в рок-операта ми "The Fall Of The Rain", издаде фронтменът.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички