Хилда Казасян преаранжирана от Христо Йоцов за София Джаз Пик 09


Хилда Казасян преаранжирана от Христо Йоцов за София Джаз Пик 09

5865

Нови аранжименти на Христо Йоцов на две много красиви композиции: „Fever” и „Black Coffee”, ще представи Хилда Казасян на концерта по случай осмия рожден ден на "Джаз FM" от 19.30 ч. в зала 1 на НДК на 18 септември.

"Много съм щастлива да бъда част от празника на радиото. Христо, естествено, направи фантастични пиеси. Толкова фантастични, че едната е близо 7 минути, защото не исках да свършва. Позволих си лукса да направя специални аранжименти за бенд, тъй като поводът е особено специален за нас, музикантите, които се занимаваме с тази малко по-различна музика, тъй като медията ни дава пространство за това”, споделя Хилда.

Двамата с Йоцов са решили специално да подготвят тези версии заради обичта си към "Джаз FM" и от уважение към подкрепата, която радиото оказва на българските артисти. Казасян също така ще си партнира на сцената за два дуета с Петър Салчев.

„След дълги години на сцената отново се сбъдна мечтата ми да изляза с едни от най-добрите ми приятели и да изпея едни от любимите си теми, които са интерпретирани през годините от стотици интструменталисти и певци. Ще се радвам, ако на хората се хареса и най-новият прочит на тези пиеси”, довери Салчев.

Песните, които публиката ще чуе, са били част от репертоара на титани като Ела Фицджералд, Франк Синатра, Луис Армстронг, Били Холидей, Сара Вон, Нина Симон, затова и до днес те се радват на огромна популярност сред феновете на джаза.

Камелия Тодорова ще изпълни четири джаз стандарта от албума си „Pleasure”. Тя прави песните да звучат по нов и силен начин, като ги насища с блус емоция.

След като обра овациите на фестивала „Аполония” 2009, Васил Петров обеща, че ще разкрие още от себе си на този концерт. В навечерието на събитието той високо оцени вкуса на българската публика, като обеща отново да я впечатли с изпълненията си. В дует с него ще пее и Мария Илиева. В близките седмици тя ще направи премиера на акустичната версия на новата си песен на честотата на радиото.

Бразз асоциация не само ще подкрепя знаменитите вокалисти, но и самостоятелно ще представи известни джаз стандарти и авторски композиции на своя ръководител Ангел Заберски.

Финалът на концерта ще взриви зала 1 на НДК със съвместно изпълнение на всички участници с класиката „New York, New York” от едноименния филм на Мартин Скорсезе.

След това те ще отправят специален музикален поздрав за рождения ден на "Джаз FM".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички