Джей-Зи стъпка Елвис Пресли в чартовете


Джей-Зи стъпка Елвис Пресли в чартовете

5008

Единадесетият албум на рапъра Джей-Зи (Jay-Z) - "Blueprint" 3, дебютира директно под N 1 в "Billboard" "Топ 200".

С това обезглави досегашната конкуренция на Елвис Пресли (Elvis Presley).

"Blueprint" 3 оглави и класациите за ар-ен-би/хип-хоп и дигитални проекти, възседна и канадския чарт. Само през първата седмица от излизането си проектът се разпродаде в 476.000 копия.

Той разби всички рекорди в 50-годишната история на "Billboard" "Топ 200", превръщайки рапъра в изпълнител с най-много албуми, скочили на първа позиция. В общия случай преди него са само Битълс (Beatles) с 19 албума. "Entertainment Weekly" го определя като "гигантска комерсиална експлозия", запазваща обаче типичното за артиста звучене.

От няколко дни по българските телевизии вече можете да гледате и втория сингъл от албума – "Run This Town", със специалното участие на Кание Уест (Kanye West) и Риана (Rihanna). Песента вече набира скорост по американските и европейски класации, като притежава всички качества да оглави и чартовете за сингли.

"The Blueprint" 3 излезе официално на музикалния пазар на 14 септември. Албумът е последна част от едноименната трилогия, началото на която поставя "The Blueprint" (2001), следван от "The Blueprint: The Gift And The Curse" (2002).

Продуциран е от Кание Уест, Ноу Ай Ди и Тимбаленд, а в самите песни се забелязва присъствието на утвърдилите се на "черната" сцена имена като Риана, Кание Уест, Алиша Кийс, Фарел, Кид Кюди и др.


Още с излизането си "D.O.A." (Death Of Auto Tune) загатна за изключително нестандартното и класическо звучене на албума. Замисълът на песента, подсказан в самото заглавие, се върти около разбиването на статуквото в музикалния бизнес. Чрез нея Джей-Зи отправя предизвикателство към всички изпълнители, използващи готови вокални ефекти.

Официалният първи сингъл - "Run This Town", обедини трите може би най-известни имена в ърбън културата – Риана, Кание и Джей-Зи. В него изпълнителят отново демонстрира, че не робува на зададени стандарти, когато става въпрос за музика. Неговият характерен стил за пореден път се откроява от актуалното мейнстрийм звучене.

В "The Blueprint" 3 Джей-Зи се връща към традиционните начини за правене на музика. Албумът е комбинация от предходните два в музикалната трилогия – първия, съчетаващ класически соул семпли, и втория, взаимстващ идеи от различни музикални вдъхновители. "The Blueprint" 3 изцяло отразява зрелия и вече изграден като артист Джей-Зи.

Дискът е в България благодарение на "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

 

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички