Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Миксвай за София Фюжън Рали


Миксвай за София Фюжън Рали

6030

"София Фюжън Рали" е новият конкурс за млади местни групи и български музиканти, свирещи на традиционни инструменти (гайда, кавал, тъпан и др.) за създаване на електро-фюжън музика.

Той ще се проведе от 20.00 ч. на 28 или 29 ноември, а конкретното място ще бъде огласено допълнително, съобщиха за "MySound.bg" организаторите.

Вход: свободен.

Конкурсът е едно от трите събития, организирани от "Фюжън Ембаси" през тази година. Останалите две са мини фестивал и дебат. Целта на "София Фюжън Рали" е да подкрепи младите и талантливи български групи, чиято иновативна музика е вдъхновена от настоящата ера на европейска унификация. 

Основният критерий при избора на участниците ще бъде до каква степен музиката им отговаря на целите и посланието на "Фюжън Ембаси". Селектираните музиканти ще се състезават на финала на конкурса и ще бъдат оценявани от жури в състав: Андрийс (белгийски фюжън електро продуцент), един представител на "Фюжън Ембаси", както и утвърден български фолклорен музикант.

Публиката също ще може да гласува. Групата, която победи, ще свири на мини фестивала, където ще изпълни фюжън сет, интегрирайки български фолклорни елементи в музиката си.

Фюжън е името на общите земи, където се срещат "пътешествениците". Всеки от тях носи раница, пълна с културен контекст, която чака да бъде отворена, за да може съдържанието й да бъде споделено с останалите. Страната на фюжъна няма строги граници, тъй като нейната територия се променя пропорционално на степента на културния обмен и взаимното обогатяване. "Фюжън Ембаси" се стреми да подкрепя и развива артистичните инициативи, които се случват на фюжън сцената - с тези думи организаторите дообясняват своята идея.

Хронология:

1. Октомври: Кандидатите участват чрез уеб сайта на "Фюжън Ембаси" (www.fusionembassy.com), където след регистрация да качат музиката си.

Краен срок: 28 октомври.

2. 29 октомври: Обявяване на трите избрани групи и на българската фолклорна композиция, която да бъде интерпретирана на "София Фюжън Рали". Предварителната селекция ще се извърши от "Фюжън Ембаси".

3. 28 или 29 ноември: "София Фюжън Рали" - конкурсът преди фестивала. Групите следва да изпълнят на живо 3 композиции: една авторска песен, една българска фолклорна композиция, интерпретирана в стил фюжън, и една композиция по избор на групата. Журито ще определи победителя.
 
4. 12 декември: Мини фестивал "Фюжън Ембаси": Брюксел - София Electrofusion=MusiC². Спечелилата група ще свири на мини фестивала заедно с останалите Музикални посланици от "Фюжън Ембаси" и белгийски и български фюжън диджеи.

"Фюжън Ембаси" обаче си запазва правото да увеличи броя на предварително селектираните групи от 3 на 5 и броя на групите победители от 1 на 2 в зависимост от количеството на кандидатствалите за конкурса, поясниха организаторите.

Очакват се 500 посетители.

Още на http://www.fusionembassy.endreece.com/bg

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички