Две напред, една назад! Родолфо Медерос в София


Две напред, една назад! Родолфо Медерос в София

5402

Родофло Медерос (Rodolfo Mederos) ще изнесе спектакъл в България.

Майсторът на бандонеона пристига за гастрол пред родните фенове от 19.30 ч. в столичната зала "България" на 17 ноември по покана на "ТангерИн" и "ДжаZZ Плюс".

Легенда на тангото, бандонеонистът и композитор Родолфо Медерос, ще се изяви заедно със своето трио и аржентинската танго двойка Наталия Гамес и Габриел Анхио.
 
Три пъти номиниран за "Грами" ("Grammy") за танго, свирил с колоси на  жанра като Освалдо Пулиезе и Астор Пиацола, почитан от такива имена в световната музика като Даниел Баренбойм и Жoан Мануел Серат, гостът e една от най-изтъкнатите фигури в съвременното танго.

Като музикант той притежава дълбочина на изразa, покорявайки публиката с чувствителната проницателност на интерпретациите си.
 
Преподава и пише пиеси за бандонеон, танго композиции и оркестрации. Считан е от мнозина за един от най-креативните музиканти в жанра за последните четири десетилетия.
 
Със своето трио, включващо Армандо де ла Вега (китара) и Серхио Ривас (контрабас), корифеят ще представи у нас свои аранжименти на класически пиеси от златната ера на тангото.
 
На сцената ще излязат и аржентинските танцьори Наталия Гамес и Габриел Анхио, известни с динамичните си стъпки и спиращата дъха елегантност. Техните имена са добре познати на любителите на тангото както в Буенос Айрес, така и по света.

Изявявали са се на почти всички големи световни сцени с легендарната танго трупа Tango X 2, канени са от повечето значими международни танго фестивали, а от 2001 ръководят своя собствена формация.
 
"Силно вярвам, че истинското изкуство трябва да докосва духа и съзнанието. Трябва винаги да се опитва да проникне в дълбините на душата, понякога дори стихийно и яростно", казва Родолфо Мендес.
 
Билетите за концерта са в проджба на касата в зала "България" и в мрежата на "Тикет Плюс" (в Интернет на адрес http://ticketplus.bg, в "Дюкян Меломан", супермаркети "Пикадили" и другите каси на "Тикет Плюс").
 
Официален сайт на концерта: http://rodolfomederos.tanguerin.com

Официален сайт на Родолфо Медерос: http://rodolfomederos.com.ar

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички