Аларма Пънк Джаз се завръща


Аларма Пънк Джаз се завръща

6478

Край на лятната ваканция за "Аларма Пънк Джаз"!

Купонът тръгва от 21.30 до полунощ в Първо студио по програма "Христо Ботев" на БНР на 25 септември.

Първи на фронта са НАРКООП и Футбол и шахмат, приели предизвикателството да опишат себе си.

НАРКООП е съвсем прясна формация – народна кооперация, чиято опорна точка е психеделията.

„Нямаме стриктно фиксиран състав и тази сутрин барабанистът ни си счупи ръката", разказа пред „Аларма” един от основателите на бандата - Сашо Бразилеца.

"Затова ще свиря само с една”, призна още той. Нататък в CV-та на групата е следното: „Част от Основната ни концепция е да вадим по един албум всеки път като се съберем. В състава на нашата кооперация се срещат имената на познати и полупознати вам индивиди като Диаманта, Емо Рокера - "Плъха", Ералдо, Нощния работник, Димата, Петкун, Барона и т.н. Вдъхновение черпим от разнообразната музика, която сме слушали през годините”, пояснява зевзекът.

В електронното пространство можете да чуете записи на НАРКООП на www.myspace.com/narkoop

Футбол и  шахмат пък, чийто вокалист ще дойде чак от Созопол за събитието, се изявяват в доста по-различна стилистика, но ако ги накарате да разкажат автобиографията си, са не по-малко забавно-обстоятелствени… Следва и-мейл от техния сонграйтър (това е различно от копирайтър и същото като Ленърд Коен и Боб Дилън – б., р.) Михаил Димитров:

"Свирихме си, значи, преди 3 гадини, с най-добрия китарист на Балканите - Съни!, с най-добрия певец - Стопето!, също и китарист - ама не ще да свири, и аз - Мишо!, дето пиша текстове и хващам акорди..., та, свирехме си на 2 кухарки по планини и морета, купони и фургони, паркове и влакове, и се чувахме, че сме добри - знаехме си го и отпреди, но си е друго да го чуеш! ха!... И изведнъж ни изпадна едно участие да идем - и набързо сформирахме бандата - дойдоха Владето!-на баса, и Малкия!-на мощни барабани, и от раз, без нито една репетиция - звукнахме! - да му се не види..."

"...и така - от тогава насам свирим по веднъж в месеца, без репетиции, все по-добре и по-добре! Хареса ни от самото начало идеята да излизаме на прима виста и просто да си правим кефа! Впоследствие се присъединиха към нас Стефчо!-на тромпета, и Дицата! - перкусии...  Оттук насетне просто ще продължаваме в същия дух, че и малко по-силно, докато наистина успеем пребори простотията - макар да изглежда невъзможно, аз знам, че можем!... И не сме само ние - нашите приятели са с нас от самото начало! И ще бъдат с нас до края, гарантирам! Ето - и вие сте с нас! Благодарим! Ще се видим в петък!"

Поздрави!
Мишо

P.S.: Името на групата беше измислено още преди да съществува тя. Един наш приятел – Владко (пиян на бара!), влезе в морето да се поосвести, към обяд, гмурна се под водата, и със стиснат юмрук изкочи нагоре и извика - Футбол и шахмат!

Myspace още си нямат, но затова пък са свирили на една сцена с титани на хардкор-ска-суинга като Суперхикс и Jaya The Cat.

Първо студио а БНР отваря врати за публиката в 21.00 ч.

Входът е свободен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички