Опасен чар: Тодор Колев на 100 години


Опасен чар: Тодор Колев на 100 години

9022

Тодор Колев ще изнесе концерт-спектакъл „100 години Тодор Колев“ от 20.00 ч. в зала 1 на НДК на 14 октомври.

В проекта са обединени естетиките на няколко изкуствa - театралното, филмовото и музикалното. Ицко Финци, Бразз асоциация, предвождана от Ангел Заберски син, щрайх оркестър и китаристът Иван Лечев ще партнират на големия български артист.

"Целият ми живот като че ли е минал в досадата да "помагам", или направо казано, да се чувствам стара курва, на чийто гръб се учат разни недоносчета. Тогава ми е било страшно досадно. Достатъчно съм успял, да - не мога да бъда недоволен", сподели театралната, кино- и телевизионна звезда в култовото си интервю за сп. "Егоист" през 1996.

"Чудя се дали ще успея с този спектакъл. Притеснявам се, но само до известна степен - шумните сборища не са най-мечтаните места за артиста. Но пък е приятно да те аплодира голяма публика. Сам юнак на коня не става - необходима е и малка помощ от страна на приятелите", призна Колев към днешна дата по повод задаващия се хепънинг в ефира на БНР.

"Повече от три години го готвим и с Тодор се надлъгваме има ли смисъл изобщо", довери пък Атанас Янкулов, шеф на музикалната компания "Старс Рекърдс" и издател на антологията на Колев, който организира събитието. "Той е емблематичен артист във всички значения", подчерта Янкулов.

Тандемът Тодор Колев- Ицко Финци, от когото първият се е учил, ще представи мотиви от концерта на Вивалди "Две цигулки в ла минор". Първата част от спектакъла е фрагмент от популярното в миналото ТВ предаване на шоумена - "Назад към културата", във втората част ще прозвучат цигански песни, а третата част е обявена като хепънинг, в който актьорът ще реализира мечтата си да излезе на сцена с голям оркестър и на живо да изпълни своите "сериозни песни".

"Трудно беше - да, тъй като това не е обикновен концерт, а същински спектакъл. Над 40 души ще бъдат на сцената. Не е лесно да миксваш звучене на етно, шлагер, класика, суинг и бибоп", съобщи за "MySound.bg" Стефан Вълдобрев, който е режисьор на шоуто.

Публиката ще може да види всички скечове от „Как ще ги стигнем американците”, „Назад към културата” и „Най-доброто от Тодор Колев”, пресъздадени от незабравимия образ на Манго с цигулката.

Аранжиментите са основно на Ангел Заберски и тромпетиста Мишо Йосифов "Текстът на версията по едно от чисто новите изпълнения - "It Was The Very Good Year", е на главния герой", издаде Мишо за "MySound.bg".

Ървин Дрейг композира шлагера за Боб Шейн и неговото трио през 1961, но той бе изведен в звездна орбита от Франк Синатра (Frank Sinatra) през 1961. Кръстникът получи за пиесата отличие "Грами" ("Grammy") в категорията за най-добро мъжко изпълнение през 1966. Другите нови парчета в репертоара на Тодор Колев се пазят в тайна до самата изява.

"Ще градирам - като взема концерта не на юруш, а плавно: хората да имат време да го съпреживеят правилно", анонсира оригиналът, свирил на акордеон и саксофон преди да започне работа като актьор.

Той няма да спести изпълнения на хитовите си пиеси "Тролей", "Камион ме блъсна", "Черно море", "Жена на всички времена". "Абе, парчета са тва. Да не използвам тая страшна дума "изкуство", подбъзна се със себе си Тодор Колев.

Шоуто ще бъде записано "многоканално - high definiton", за издаване на видео евентуално. Може и турне. Божа работа обаче", додаде изпълнителят.   

Билетите са на цени от 15, 20 и 30 лв.

Има ги в Билетен център, НДК, и онлайн - в мрежата на bgbileti.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички