Пиано падна до Орлин Горанов на Златен кестен 2009


Пиано падна до Орлин Горанов на Златен кестен 2009

6230

Пианото на композитора Нелко Коларов се строполи на сцената по време на рецитала на Орлин Горанов на шлагерния фестивал „Златен кестен" 2009 в Петрич снощи.

Инцидентът се случи още на първата песен на гласовития оперно-естраден певец „Да започнем отначало”. Музикалният инструмент се откачи от стойката си и за малко не отсече краката на пианиста на Робин Гиб от Би Джийс (Bee Gees) - българина Нелко Коларов. По чудо остана незасегнат от повреда и самият синтезатор, та любимецът на няколко поколения успя да зарадва почитателите в най-южния град на България с хитовете си.

За около час Орлин Горанов изпълни някои от най-популярните си песни като „Светът е за двама”, „Заминават си птиците”, „Като дъх на утрин” и италианската канцонета „О, соле мио”. Певецът направи и ефектно шоу за публиката, като се включваше и в танците на балета от Югозападния университет „Неофит Рилски” - Благоевград.

Дуетната половинка на Кристина Димитрова демонстрира и известното си чувство за хумор, като от дефекта с пианото направи ефект. „На следващата песен може да не ръкопляскате толкова силно, за да не падне пак”, пошегува се звездата преди да обяви второто си изпълнение. Орлин, а и останалите участници и организаторитеq не пропуснаха да благодарят за перфектното озвучаване на „Саламандър Мюзик”.

Горанов заедно с композитора Тончо Русев, който бе част от журито на фестивала, кметът на Петрич инж. Вельо Илиев и главния секретар на читалище „Братя МиладиновиГичка Тренева връчиха отличията на 16-о издание на „Златен кестен”.

Първа награда за изпълнение спечелиха Лили Анастасова (за солисти) и формация Бялата лястовица от Генерал Тошево (за групи). Голямата награда за авторска песен – едноседмична почивка в 4-звездния спа хотелски комплекс „Бац”, отиде при Румен Стойков за парчето „Кресна – приказка любима”. Призът на публиката си завоюва бащата на кмета на Каварна Цонко ЦоневЗдравко Цонев, за композицията „Петричанка”.

За най-добър млад изпълнител бе отличена малката Мария Гугушева, която разплака публиката с „Облаче ле, бяло”. Голяма част от наградите бяха осигурени от бизнесмена Живко Караделиев, а водещ на вечерта бе Драго Драганов, който също зарадва публиката с няколко свои изпълнения.

Антонина Бонева – директор на дирекция „Музика и танц” към Министерството на културата, под чийто патронаж се проведе „Златен кестен" 2009, изрази задоволството си пред музикалния шеф на шлагерния фестивал Захари Георгиев, че форумът се е превърнал в истинско музикално събитие не само за града, но и за страната.

Тя изтъкна, че организаторите успяват да развиват фестивала и да търсят нови хоризонти, като се привличат млади участници и младежка публика, а „Златен кестен” има амбицията да стане най-големия балкански фестивал за градска и популярна песен догодина.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички