Дейв Мъстейн: Хетфийлд ми ритна кучето!


Дейв Мъстейн: Хетфийлд ми ритна кучето!

11691

Дългогодишната вражда между бившите колеги в Металика (Metallica) Дейвид Мъстейн (David Mustaine) и Джеймс Хетфийлд (James Hetfield) претърпя неочакван обрат, след като  Мъстейн заяви, че бил изгоненен от групата след като се сбил с фронтмена й, защото последният ритнал кучето му.

В интервю за норвежки рок блог устатият Дейвид разказва подробно защо бил изгонен от Металика преди 26 години. От обясненията му става ясно, че причината не е била само тежкото му пиянство, каквато е официалната версия, лансирана от групата.

Разправиите му с Хетфийлд го вбесявали, но чашата преляла, когато по време на една от тях Джеймс ритнал кучето му, твърди Мъстейн.

По онова време той продавал трева и всички знаели, че я държи в апартамента си, обяснява настоящият фронтмен на Мегадет. По някое време обаче "хората" – от думите на Мъстейн не става ясно Металика ли има предвид или пък други, започнали да му я крадат. Накрая обрали и най-скътаните му запаси и това ядосало музиканта, затова си купил две кучета да му я пазят.

„Така че взех си аз две кучета и взех едното с мен на репетиция веднъж, а то скочи и сложи лапите си върху колата на Рон Макговни, басиста ни. И Джеймс го изрита настрани. Аз му викам: „Абе, ти кво правиш, бе? Това е куче, те така правят. Не трябва да риташ животни””, разказва Мъстейн.

„И ние влязохме в къщата, където репетирахме и се скарахме още повече. Накрая аз му шибнах един в лицето и мисля, че това беше основната причина да ме уволнят”, разсъждава потърпевшият.

Дейвид Мъстейн днес съжалява за разправиите си с Джеймс Хетфийлд, но все още му е мъчно за начина, по който го изгонили от групата, признава той.

„Мразех тези разправии. А и не съм искал да го ударя. Аз уважавах Джеймс, харесвах го. И все още го харесвам. Много бях обиден от начина, по който ме изгониха. Казах им: „Какво?! Няма втори шанс, няма предупреждение? Айде стига, бе!”. А те: „Няма, това е. Заминаваш си.”, жалва се Мъстейн.

 

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички