Миро ще представя България на Евровизия в Норвегия


Миро ще представя България на Евровизия в Норвегия

5810

Миро ще представи България на "Евровизия" 2010, детронирайки естарадната прима Лили Иванова.

Мелодията "Fairytale", изпята на английски от Александър Рибак (Alexander Rybak), донесе на Осло домакинството на конкурса догодина.

Бившият партньор на Галя от КариZма отвя конкуренцията на Лили Иванова, получавайки 10 гласа от възможните 51. След него се наредиха (съответно) Поли Генова и айдълката Нора , която и миналата година взе участие в конкурса, с 3 вота. 

За него БНТ ще поръча и продуцира 5 песни. Във финално шоу чрез гласуване с есемеси и по телефона и в пряк ефир зрителите ще изберат парчето, което да бъде изпято в Норвегия.


Българската национална телевизия е само организатор на регионалния конкурс. Всяка обществена телевизия има пълното право сама да определи начина, по който да избере своя изпълнител, според регламента на EBU.

"Вече 5 години БНТ като институция търсеше най-демократичния подбор, но бе май криво разбрана и се родиха доста скандали. Например в Гърция, Италия и Великобритания обществените медии еднолично посочват своите представители в конкурса", припомниха от медията.

БНТ винаги е имала това право, но тази година за пръв път възнамерява да се възползва от него. Управляващите на медията решиха да изберат само един изпълнител, дует или група за песенната надпревара.

За да няма и най-малки съмнения за манипулиране на избора, изпълнителят бе определен чрез допитване до 51 наши музикални специалисти и много престижни институции.

След отваряне на пликовете с предложения на спецовете пред публиката и зрителите на "Всяка неделя с ..." на Димитър Цонев, с най-много предложения бе избран именно изпълнителят на "Губя конгрол, когато".

Преди години, когато  страната ни взе участие за първи път взе  в конкурса, Миро се заяви  солово с калпаво парче, което бе много далеч от хитовото звучене, с увъртолен аранжимент и пристъпващо границите на поп-фолка, припомниха членове на тогавашното жури с дълга памет.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички