НепознатиТЕ с филм за Силви Вартан


НепознатиТЕ с филм за Силви Вартан

5588

Три дни преди концерта си у нас в поредицата "НепознатиТЕ" от 12.00 ч.. по bTV, Силви Вартан (Sylvie Vartan) ще разкрие дълго пазени тайни от своя личен и професионален живот.

Тя е главната героиня във филма "Отражения", чиято предпремиера се състоя в столичния Дом на киното миналата сряда.

За първи път жената, изпяла "Марица" и разплакала родната публика с "Облаче ле, бяло", говори откровено за България след 9-и септември, за раните от емиграцията, за успешната кариера и личните кризи. Във филма Силви Вартан разказва за тъжните периоди в живота си, за щастието да е майка и баба, за българската си дъщеря Дарина, за милата ѝ страна България.

Какво е да напуснеш родината си, без да вярваш, че един ден ще се върнеш отново в нея? Как 16-годишна се превръщаш в звезда за една нощ и какво е да делиш обща сцена с Битълс (Beatles)? Как след всичко да се превърнеш в идол на няколко поколения меломани? Възможно ли е да споделиш част от живота си с друга звезда и каква е цената на успеха?

Отговорите на тези и много други въпроси зрителите ще научат от филма „Отражения”.

Това е първата оригинална българска лента, посветена на легендарната певица. Неин автор е Георги Тошев, оператор - Румен Василев, а режисьор  - Ема Константинова. Продукцията е снимана за няколко дни в Париж през септември, където Силви Вартан допуска екипа на „НепознатиТЕ” на последните репетиции преди премиерата на шоуто й в легендарната зала „Олимпия”.

„Преди 5 години мечтаех да направя концерт и филм за Силви, защото ако има човек, който олицетворява любовта към родината от разстояние, това безспорно е тя. Трябвало е да изчакам, защото сега филмът ще подгрее концерта, така както се прави в целия свят, когато става въпрос за големи звезди”, споделя Георги Тошев.

Както"MySound.bg своевременно анонсира, шоуто на френската звезда е в зала 1 на НДК на 28 октомври, сряда.

Над 60 часа екипът за филма преглежда архивните материали от професионалния и личен живот на Вартан. Във продущцията зрителите ще видят уникални кадри на Силви с Джони Холидей, с Битълс, с Карла Бруни и много други знаменитости.
 
Освен Вартан, Георги Тошев интервюира още съпруга ѝ Тони Скоти, главния секретар на благотворителната фондация „Силви Вартан” - Жан-Марк Сань, нейната приятелка от детство - Фани Теохарова.  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички