Калин Вельов бори испанския акцент на Долорес де ла Каридад


Калин Вельов бори испанския акцент на Долорес де ла Каридад

8826

След многобройните си изяви с група Тумбаито това лято, ознаменувани с клипа "Тъмнокосо момиче", Калин Вельов се стяга да запише и втора авторска българска салса. Възнамерява да направи и цял албум, но в съвсем дългосрочен план.

Името на новото парче е "Ден след ден", а основни вокални партии в него ще си менкат тромпетистът на формацията - Мартин Ташев, и кубинката Долорес де ла Каридад (Dolores De La Caridad), съобщи перкусионистът в интервю за БНР снощи.

"Сигурен съм, че всичко ще бъде наред, но преди това трябва да преборим испанския акцент на Долорес. Тя се справя с българския, но има проблеми при произнасянето на думите. Казва например "лЪже", но се чува "лИже". Което е по някакъв начин екзотично, все пак", не скри Вельов.

Парчето ще бъде готово до месец, а видеоклипът към него - около Коледа. Калин анонсира, че работи по цял салса албум, чиито песни ще са на български. Отказа обаче да се ангажира с конкретен срок, когато той ще бъде факт на българския музикален пазар.

"Предпочитам да го изпипаме. Затова и го виждам реализиран през 2010 най-рано", каза партньорът на Нина Николина, с която наскоро записаха и клип към парчето "Целувката на Ана" от хитовия си съвместен си дебют - "Абсент".   

Междувременно Борис Бояджиев, по-известен като DJ Борче, ремиксира мелодията на "Тъмнокосо момиче", като я превърна от салса в латино хаус.

"Вкара ударен хаус бийт и забележителни бразилски мотиви" - с такива думи Калин похвали сина на Румен Бояджиев, фронт на ФСБ.

Въпреки задачите, които си е поставил с Тумбаито, Вельов не смята да изоставя останалите си проекти: той извежда до нови измерения своето дръм шоу, където миксва салса с електроника и афро вокалите на Долорес, продължава да мисли за следващ диск с Нина Николина.

Както "MySound.bg" информира своевременно, той бистри и солов дебют.   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички