Във вихъра на Balkan Scientist Reunion Night!


Във вихъра на Balkan Scientist Reunion Night!

5402

Българските артисти от "Global Vision Circle" организират нов, уникален музикален експеримент – "Balkan Scientist Reunion Night".

Събитието е в столичния парти център "4км" на 28 ноември.
 
В рамките на една вечер организаторите на проекта искат да покажат на младите хора в България как традиционната култура на Балканите може да оживее по нов, модерен и нетрадиционен начин. Така 26 музиканти от различни поколения, етноси и стилове ще импровизират съвременно–традиционна балканска музика на двете сцени в парти центъра.

„Събитие от точно такъв вид се случва за първи път у нас. До момента сме организирали пет подобни експеримента с имена като легендарната народна певица Янка Рупкина, цигуларят-виртуоз Венци Такев, басистът на група Ревю - Васил Гюров, джаз музикантите Росен ЗахариевРоко и Георги Дончев и много други. На 28 всички те ще се съберат отново, за да свирят заедно и да покажат на практика, че музиката обединява хората, а не ги разединява”, споделя DJ Bai POP, един от организаторите на "Global Vision Circle".

За година и половина от своето възникване, проектът "Balkan Scientist" успя да осъществи с голям успех пет музикални експеримента ("Balkan Scientist" vol.1,2,3,4,5), да спечели вярна публика и да създаде уникални условия за смесването на традиционната балканска музика със съвременния клубен звук.

За краткото си съществуване проектът съзнателно разрушава музикалните стереотипи, като събира на една сцена артисти от различни поколения, различни музикални жанрове и традиции, обединени от усещането за свобода и общите си балкански корени.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички