Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Крокодилско филе и и президентско легло за Ал ди Меола в Бургас


Крокодилско филе и и президентско легло за Ал ди Меола в Бургас

4956

Световната джаз икона Ал ди Меола (Al Di Meola) пристига в Бургас на 8 ноември.

Както "MySound.bg" съобщи своевременно, виртуозният китарист и групата му World Sinfonia ще изнесат концерт в бургаската опера. България е мястото, от което музикантът стартира европейското турне на акустичния проект "New World Sinfonia". Първата от изявите ще се проведе в столичната в зала „България” на 7 ноември, третата - в Габрово на 10 ноември.

При еднодневния си престой в Бургас изпълнителят ще отседне в емблематичния за града четиризвезден хотел "Мираж", собственост на братя Диневи. Той ще бъде настанен в президентския апартамент, разположен на 12-я етаж, откъдето се разкрива панорамна гледка към целия бургаски залив. За екипа му, наброяващ 12 души, са подготвени специални стаи с легло king size.

Именно в тях ще почиват звездите от неговата група. Това са Фаусто Бакалоси – акордеон, перкусионистът Гумби Ортиз, басистът Виктор Миранда, китаристът Кевин Седики и известният унгарски барабанист Петер Казас. Кевин Седики е носител на престижната Европейска награда за китара за 2009, а кубинецът Виктор Миранда е номиниран през 2002 за "Грами“ ("Grammy") за най-добър салса албум.

Противно на всички големи звезди, Ди Меола се оказа не толкова капризен. Единствените изисквания, които е проявил, са да има денонощен руум сървиз и безжичен Интернет.

Куп кулинарни изкушения са приготвили домакините за своите специални гости. Ресторантът на хотела е известен с изисканата си кухня, която може да отговори и на най-взискателните клиенти. На звездния екип ще бъде предложен най-екзотичният специалитет -  крокодилско филе на плоча с анасонов сос и сотирани зеленчуци.

А от богатия винен лист могат да дегустират отбрани грузински вина от личната колекция на Динко Динев, почетен консул на Грузия у нас.  Гостът  може да се наслади и на традиционната българска кухня, която предлага ресторанта.

Ал Ди Меола е китарист със световна слава и признание. Зад гърба си има над 50 албума, сред които и мултиплатиненият концертен проект „Петък вечер в Сан Франциско” с участието на други две китарни легенди - Пако де Лусиа и Джон Маклафлин.
 
Почитателите на китарния ас ще имат възможност да получат автографи след концертите.

Билети се разпространяват в мрежата на "Ticketstream", както и в магазини "Office1Superstore", "M-ТЕЛ" и "М-свят" и онлайн  www.ticketstream.bg

 

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички