Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Сенсър зарадваха малко на брой, но люти фенове в Блу Бокс

05.11.2009   Яна Пункина
Сенсър

Скованата от студ зала на бившето кино "Освобождение" в София така и не се напълни снощи.

Пропусналите най-добре да застанат на куц крак в ъгъла и да се срамуват, защото британците Сенсър (Senser) и двете им подгряващи групи определено си струваха полярния студ наоколо и общуването с дивите местни баунсъри.

Белгийците Koala (Коала) започнаха вечерта меко и леко, и макар да не бяха особено известни на публиката, бързо спечелиха сърцата на хората с ангажиран трип-хоп, нежни женски вокали и яки баси. Повече за тях няма да ви разказвам, защото те имат още два гига - днес в столичния "Бекстейдж" и утре в пловдивския клуб "Петното", на които сами можете да ги усетите. Препоръчително е!

Втори на сцената се качиха Бастардоломей, най-тежкият и шумен от проектите на Нуфри. Разбиващият индъстриъл-метъл успя да излъже доста от феновете да приближат до сцената и мразовитите климатици, закачени за нея. Няколко дори скочиха при бандата, но бързо и грубо бяха метнати обратно от охранителите. Някъде около "Cheap Thrill" всички вече припяваха, а двайсетина момчета заформиха бясно пого. Бастардоломей бяха изпратени с бурни аплодисменти.

След триийсетминутна пауза, дългоочакваните Сенсър се появиха на сцената в "Блу Бокс".

Малкото, но люти фенове, се хвърлиха напред, погото прерасна в меле още в първите секунди, а предизвикателните танци на Кърстън завъртяха главите дори на едрите охранители, които за малко забравиха да мятат невинни души по пода на залата.

Подкрепяни от публиката, която знаеше всичките им текстове, Хийтъм и Кърстън редяха гневни рими на фона на виещи китари, трещящи барабани и порои от скречове.

Въпреки явното нежелание на групата да свири парчета от "Asylum", феновете успяха да си изпросят "Adrenaline".

Хийтъм се дръпна назад, а Кръстън се загърчи по сцената с писъци, които взривиха и малкото все още цели мозъци в помещението.

Оттам нататък истерията беше пълна.3596
100%
 

Декември ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31