Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Кой накисна заека Роджър (Санчез)?


Кой накисна заека Роджър (Санчез)?

6090

Тъкмо когато Роджър Санчез (Roger Sanchez) беше започнал да ми липсва на българска сцена, той се появи с парти в столичния клуб "Ялта" миналата вечер, 13 срещу 14 ноември.

Веднага трябва да се спомене това, че нашата публика го познава доста добре, той е неин голям любимец. Дали заради това, че феновете слушат всеки петък радиошоуто му “Release Yourself”, започващо винаги с позитивното обръщение "Hello, Bulgaria, I'm Roger Sanchez!”, или просто американецът си е заслужил тези топли чувства с дългогодишно неотменно присъствие на хаус сцената, май е все едно.

Атмосферата на партито беше невероятна... Всички се бяха взрели в човека зад пулта и реагираха спонтанно на която и да е смяна на парче, извършена от госта, припяваха и викаха в екстаз.

А Роджър не изневери на своя стил ала “Release Yourself”. Пускаше както ремикси на по-стари парчета като “Dirty Cash”, хитове на Си + Cи Мюзик Фекчъри и Мастърс Ет Уърк или други класически американски фънк и соул групи, така и по- нови тупалки, като Chocolate Puma Аnd Bingo Рlayers – “Disco Electrique” и моето парче фаворит на вечерта – Sidney Samson – “Riverside”.

И въпреки че клубът посрещна и изпрати един от световните топ диджеи с особено внимание както подобава, трябва да се отбележи, че той не беше в най–добрата си форма. Което, разбира се, може да го каже единствено някой, който е бил на парти на Роджър преди 5 години например, като го сравни с вчерашното в "Ялта".

През последните години хаус музиката претърпя огромно развитие, а американецът сякаш нарочно отказва да се съобрази с това. Откровеното пренебрежение към някои модерни тенденции, звуци и имена и в същото време силна подкрепа към латино артистите и по –олдскуул звученето, го открояват безспорно, но и го отдалечават от актуалната сцена.

Парчетата, което напуска едно след друго, бяха някакси еднакви, със сходен бийт, с типично американска липса на еуфоричност и остроумие.

Но-о-о... Заекът Роджър (Санчез) все още бяга бързо по трасето на електронния саунд, колкото и някой да пъне да го накисне за ниска скорост.

Затова и не можем да го обвиним, че не се съобразява с европейския ултрамодерен саунд. Пък и на публиката не й пукаше. Тя беше дошла да го види и чуе и той се постара да й помогне да усети, припомняйки, че петък вечер е време за парти.

Пък и както казах в началото, Роджър беше започнал да ми липсва и на мен... Хубаво е, че в листата на световните диджеи почти непрекъснато присъства клуб "Ялта".

И въпреки че вчера бе петък, 13, поне откъм парти не беше фатален.

А напротив - бе фънк, соул и хаус...

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички