6a-6a-во! Второто издание на Аларма Пънк Джаз: програма


6a-6a-во! Второто издание на Аларма Пънк Джаз: програма

6818

Проектът 6a-6a (Ша-ша) е сред акцентите в "Аларма Пънк Джаз Фест" 2009.

Китаристът Светослав Колев-Цвъри и фронтдамата на Тарантино - Гергана Добрева (на снимката), ще се представят акустично в Първо студио на БНР от 21.30 ч. на 25 ноември.

Програма на фиестата:

Ambient Anarchist

23. 11. 2009 – 21.30 ч., БНР, бул. „Драган Цанков” 4, Първо студио, Вход свободен

No Sin (Солун)

24. 11. 2009 – 21.30 ч., БНР, бул. „Драган Цанков” 4, Първо студио, Вход свободен

6a-6a Unplugged

25. 11. 2009 – 21.30 ч., БНР, бул. „Драган Цанков” 4, Първо студио, Вход свободен

Културно-уметнички работници (Скопие), Град, Mindown & Наркооп

26. 11. 2009 – 19,00 ч., БНР, бул. „Драган Цанков” 4, Първо студио, Вход свободен

Moon Lake Film Music Project, 4x4 Hendrix Tribute, Little Bitch Company & Орангутаните бият лошо

27. 11. 2009 – 21.30 ч., БНР, бул. „Драган Цанков” 4, Първо студио, Вход свободен

Междувременно стана ясно, че рок-ен-рол-документалисти ще снимат филм за „Аларма Пънк Джаз”.

Международният екип, ръководен от македонския режисьор Яне Алтъпармаков, пристига заедно с рокабили-пънк-динозаврите Културно-уметнички работници специално за феста.

Така най-после и София влезе в маршрутите на балканската рок-ен-рол-документалистика. И макар още да е рано за нашенска версия на „Музиката на Истанбул” на Фатих Акин, като алтернативно място за култура и трибуна за независимата музика в БългарияАларма Пънк Джаз” вече привлече вниманието на няколко култови ъндърграунд режисьори, специализирани в историята на рок-ен-рола из нашите земи.

Пръв на феста, който, припомняме, ще се проведе следващата седмица от 23 до 27 ноември в Първо студио на БНР и на 92,9 FM (и на всички останали честоти на програма „Христо Ботев” в цялата страна), пристига екипът на македонския режисьор Яне Алтъпармаков, в който участва и небезизвестният Александър Сандрески-Марсо – водещ от кръга на скопското инди-радио „Канал 103” и човекът, заснел почти всички концерти, продуцирани и издадени от „Канал 103” в серията „Ако никой не свири”.

За заснемане на документални репортажи за фестивала и на материал за бъдещ филм са подали заявка още словенският фотограф, оператор и режисьор Броз Урханчич и гръцкият журналист от студентското радио „1431АМСакис Галис. А за последните два дни на събитието в София ще гостуват и колеги от бранша от ЗагребЗденко Франич, основател на независимия лейбъл „Слушай най-гласнье”, който вече второ десетилетие е специализиран в издаването на балкански авангарден и некомерсиален рок и джаз, и Владимир Хорват – топжурналист от най-големия музикален Интернет портал в Хърватияwww.terapija.net

Рок-ен-рол-докуметалистиката е жанр, който в последните години изживява нечуван ренесанс – и то в земи, отстоящи на хиляди километри от родината на Чък Бери, Литъл Ричард и Франк Запа. Което значи, че и самата музика е налице, колкото и официалните канали за информация да са отвърнали лице от нея. А „пънкът” и „джазът” в заглавието на радио-фестивала само подсилват стилистичното разнообразие, което всъщност е доста присъщо на дяволската музика, на всяка „дяволска музика”.

Другите две филмови събития на „Аларма Пънк Джаз” са концертът на Георги Дончев, Арабел Караян и Росен Захариев (на 27 ноември от 23.00 ч.) с музиката към филма "Moon Lake" на живеещия в Берлин режисьор Иван Станев… и, разбира, се традиционните вече „филми по радиото”, дело на младия художник, музикант и мултимедиен артист Спартак Йорданов и неговия екип.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички