Шарам от Дивият Запад в Ялта


Шарам от Дивият Запад в Ялта

5178

Шарам (Sharam) завъртя в столичния клуб "Ялта" в нощта срещу неделя.

Което бе повод доста хора, които не бяха се изсипвали на парти напоследък, да си покажат носовете. Заради купона, представящ най–новото от най–новото. Ама наистина най-новото.

Шарам Тайеби доскоро бе известен най–вече с това, че е полoвинката от Дийп Диш (Deep Dish), загнездили цялата „империя” с безброй ремикси. За разлика от съвместната (с Али "Дъбфайър") продукция, той избра да насочи и реши кариерата си с цял двоен студиен албум. Истински взаимосвързан арт–проект, с цялостна концепция - "Get Wild". Всъщност иде реч за Wild West имидж, ако все още има хора, които да не са го слушали.

Такав бе и клубът: Див Запад с танцьорки по гамаши и шапки. С анимацията на препуснал на кон бате Шарам. С пъстра орда, танци и пиене в топ салууна.

Сетът на израелския корифей бе структуриран около соловия му албум, като естествени котви вътре бяха сингълът "She Came Along" и "Don`t Say A Word" (ако наистина има такива, които не са пускали радио поне от пет седмици). И знаете ли какво ? Този тип взе, че ги омеси по–добре, отколкото би могъл да си представи някой (който не дойде например).

Личеше, че гостът е на обиколка по представянето на новоизлюпеното си чедо.

И въпреки това, не отделните парчета белязаха вечерта, а цялостната мозайка.

Как стана ли?

Ами за разлика от повечето свои колеги и конкуренти, които ни се сториха ефективни със стриктен стриктен минимъл „‘щото на ‘тва се кефи та’я тълпа”, Шарам показа свой собствен стил на микс. Белязан с неговото персонално лого. Всеки да го разпознае отчетливо, но никой да не може да изкопира.

На точно такава „закваска” не бях попадал досега...
 
Дигуийд например сменя траковете толкова плавно, че никой не разбира кога и дали се случвало изобщо това, повечето други избират универсалния „финт на насъскванията”.

А сега какво беше ? Подмяна, без никакъв преход.

Ще каже човек: „Ама нали е диджей, трябва да смесва, да има постепенна смяна на темпото, да ги редя просто като в плейлист и аз мога.”
 
Е да, щом при всяка подмяна се случва внезапният нов ритъм да уцели слушащите на същото място като предишния, това вече не е просто.

Все едно да бъде уцелена десетката на мишена с всеки следващ куршум.

Отново и пак!

Което определено не е просто.

Но пък е гениално, стига - като Шарам, да го умееш!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички