Арабела Караян трио на Аларма Пънк Джаз 2


Арабела Караян трио на Аларма Пънк Джаз 2

5862

Арабела Караян, Георги Дончев и Росен Захариев ще изнесат концерт в Първо студио на БНР от 23.00 ч. довечера.

Вход свободен.

Изявата на непогрешимо разпознаваемите музиканти е в рамките на второто издание на фестивала "Аларма Пънк Джаз" по повод премиерата на филма "Moon Lake", който е в афиша на "Киномания" 2009.

Лентата на режисьора Иван Станев също ще бъде презентирана също днес - от 18.30 ч. в столичното кино "Люмиер". В нея се включва представяне на сборника с текстове, посветени на филма, както и на поемата на Иван Станев - "Moon Lake".

Първият игрален пълнометражен филм на театралния режисьор ще бъде представен в три премиерни прожекции по време на тазгодишната "Киномания": на 27, 29 и 30 ноември.

Познат на българската публика като театрален авангардист, Станев вече има два видео/арт проекта - „Вилата на мистериите” и „Луксор Лас Вегас”. Благодарение на подкрепата от "Делта Ентъртейнмънт" в лицето на Донка Ангелова, той предприема заснемането на филма през лятото на 2007 в района на Камен бряг, Тюленово и Шабла с голям екип от художници, философи, класически и съвременни музиканти и млади изпълнители, избрани на специален кастинг.
 
Около древната митологична двойка – Орфей и Евридика, и тяхното лутане из един отиващ си свят, е положена и основната идея на продукцията.

Още през 2003 режисьорът заснема разбилия се край Варна танкер с името "Moon Lake". Камерата проследява разрязването на кораба, първоначално от няколко души, а впоследствие само от един човек – оксиженистът Иван Иванов. Част от този филмов материал присъства и в настоящия филм, а Иван Иванов е един от участниците.

За повече от 40 дни по време на снимките е постигнато особено общо живеене на екипа, нещо средно между елитно килийно училище и артистична комуна, потърсила убежище в пещерите на областта "Яйлата". В началото на 2008 година филмът окончателно е завършен, а цялата постпродукция е осъществена в Берлин.

"Moon Lake" ще бъде разпространяван по кината в София и страната през февруари 2010.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички