Фадо фиеста! Амалия Родригеш и Камане в Дом на киното довечера


Фадо фиеста! Амалия Родригеш и Камане в Дом на киното довечера

6547

Специална музикална киновечер  с Камане (Camane), Мариза, Карлуш до Кармо и много други във "Фадо" на Карлос Саура и "Амалия – кралицата на фадото" на Карлуш Коелю да Силва ще се състои в "Дом на киното", София, от 17.00 ч. днес.

То си е направо празник на фадото, тъй като ще бъдат прожектирани последователно знакови за направлението филми.

За всички онези, пропуснали да се срещнат с емоционалния и високоестетски поглед на испанския режисьор Карлос Саура върху португалската меланхолична градска песен фадо, и за всички, които искат отново да се докоснат до красивите изпълнения на Камане (точно седмица преди концерта му в София), Мариза, Карлуш до Карму, Каетану Велозу, Мария Севера, ще имат възможност да го сторят с помощта на лентата “Фадо”.


Използвайки Лисабон като фон, сюжетът изследва сложната връзка между музиката и града, както и еволюцията на фадо през годините от неговите африкански и бразилски корени до новата вълна модерни изпълнители. Под музикалното ръководство на Карлуш до Карму, филмът представя великолепна картина на фадо сцената - от новите португалски таланти като Мариза и Камане до чуждестранните легенди като Каетану Велозу и Чико Буарке, и изгряващите звезди Лила Даунс и Лура

Тази прожекция е и своеобразно подгряване на публиката преди спектакъла на Камане – “Принцът на фадо” (http://camane.jazz-plus.com), който ще се състои от 19.30 ч. в столичната зала “България” на 4 декември,  и запознаване с изкуството на великия глас в съвременното фадо.

Тази вечер е  още по-специална, защото след "Фадо" на Карлос Саура от 19.00 ч. като част от музикалната програма на "Киномания" 2009 зрителите ще могат да видят новия филм на Карлуш Коелю да Силва - "Амалиякралицата на фадото".

Продукцията проследява живота на най-великата фадища за всички времена – Амалия Родригеш  - с емоциите на детството, с шеметната ѝ кариера и с непрестанните разочарования. Но истинското място, на което Амалия е била истински обичана, е сцената.

Тя ѝ принадлежи и на сцената именитата певица се чувства истински щастлива.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички