Дни на тангото стартират в София


Дни на тангото стартират в София

5454

Фестивалът “Дни на тангото" 2009 ще се състои между 9 и 13 декември в София, съобщиха организаторите от студио "ТангериИн".

Пикът на събитието ще бъде специалното представяне на спектакъла "Tango, Pulsacion no1" на на танцовата компания "Not Tonight" (Франция/Аржентина) в "Модерен театър" от 19.30 ч. на 12 декември.

Така за шеста поредна година студио "ТангерИн" ще отбележи Деня на тангото - 11 декември.

Фиестата - с название “Дни на тангото" 2009,  ще включва станалия вече традиционен танго бал на - 11 декември, който тази година се провежда в Голямата зала на Чехословашкия клуб на ул. “Кракра” 15, френско-аржентинският спектакъл, прожекции на филми, посветени на тангото на 9 и 13 декември в Дом на киното, както и специални уъркшопове за танцуващи аржентинско танго.

Фестът ще бъде и своеобразна среща на традиционното танго с танго нуево. Тази година специални гости на събитието са две двойки аржентински танцьори и преподаватели на танго – представителите на традиционния стил - Луис Мендес и Габриела Гонсалес от Буенос Айрес, и популярните сред любителите на съвременното танго Селин Руис и Дамян Розентал от Париж.

Именно те са в центъра на "Tango, Pulsacion no1". Това е творба, в която се преплитат аржентинско танго, видео арт, театър и мюзикъл. Шоуто е истинска одисея из вселената на двама души. От една страна, пътуване, което се докосва до света на тангото, но същевременно е и дълбок размисъл върху отношението към другия, към себе си и към сцената. "Tango, Pulsacion no1" е произведение, което не подлежи на класификация, единствено по рода си, непрекъснато осцилиращо между комичното и трагичното. Това не е танго шоу, по-скоро театър без думи в който тангото е един от героите, обясняват организаторите.

След представлението в пространството на театъра ще се състои специална милонга (танго парти), посветена на съвременното танго, входът за която е включен в цената на билета.

Билетите са в продажба на касата на "Модерен театър" и в мрежата на "Тикет Плюс" (www.ticketplus.bg)

Пълна информация за фестивала и за отделните събития - на официалния сайт www.diadeltango.com.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички