Два рояла и 177 души на юбилея на Стефан Димитров


Два рояла и 177 души на юбилея на Стефан Димитров

6605

Два уникални рояла българско производство ще грейнат на сцената в зала 1 на НДК за юбилейния концерт на композитора акад. Стефан Димитров в петък, 11 декември.

Музикалните инструменти са дело на родна фирма и за тях тя е спечелила престижна награда на специализирано изложение в Лас Вегас тази година. Удоволствието да свирят на тях ще имат само двама – юбилярът Стефан Димитров, навършил 60 години на 28 май, и композиторът Нелко Коларов, който в момента е пианист на легендарните Би Джийс.

207 души са ангажирани с грандиозния концерт спектакъл “Baby Blue”, като 177 от тях ще бъдат на сцената, уточни продуцентът на шоуто Иван Иванов-Дядото. Това си е и своеобразен рекорд за зала 1 на НДК. Седем от участниците са академици – сред тях са Стефан Димитров и Михаил Белчев,  написал стиховете на някои от най-големите хитове на маестрото.

“Една от песните, която ще бъде изпълнена на концерта, е “По първи петли” – автобиографична за мен, но Васил Найденов я пее страхотно. Аз ще поздравя Стефан с най-новата ни обща песен “В полумрака на спомена”, разкри директорът на Столична библиотека. Най-малкият изпълнител на сцената е на 7 години, а най-възрастният е с 24 лета по-голям от юбиляра, обаче средната възраст на участниците е 27 години и половина.

"Като трета страница на “Телеграф” ще изглежда сцената на шоуто", призна режисьор-постановчикът на спектакъла акад. Хачо Бояджиев, без да уточни какво точно има предвид. Но при всички случаи ще изглежда подобаващо добре и едва ли ще има голотии предвид имената на участниците: Богдана Карадочева, Йорданка Христова, Васил Найденов, Фамилия Тоника, Ваня Костова, дует Шик, Тони Димитрова, НЛО, Трамвай №5, Боян Иванов с Бо Бо Бо, Братя Аргирови, Мариана Росмис.

Всички те ще изпълнят 41 любими песни.

Билетите са на цени от 20 до 80 лв., като най-скъпите са първите, които са изкупени от касите на НДК, разкри продуцентът.

Хачо Бояджиев пък се ожали, че времето за репетиции на такъв спектакъл е твърде ограничено, затова още тази вечер след концерта на испанската танцьорка Исабел Байон (Isabel Bayon) влиза в НДК с целия технически екип на ТВ1, за да подготвят сцената за звездите на българската естрада, разкрива в. "Телеграф".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички