Моя страна на Емил Димитров – най-любимата песен на българите


Моя страна на Емил Димитров – най-любимата песен на българите

6503

"БГ радио" - единственото радио в България, което подкрепя, популяризира и излъчва българска поп и рок музика, точно на 31 декември в 12 часа на обяд стартира излъчването на най-мащабната класация за родна музика, правена някога – "Великите 1000"!
 
За по-малко от месец на сайта на "БГ радио" - www.bgradio.net, гласуваха 17 134 души от стотици български градове – Айтос, София, Петрич, Шумен, Твърдица, Враца, Елхово, Бургас, Варна, Котел, Пловдив, Благоевград, Ловеч и още много. В преброяването своя вот и личен принос дадоха и почитатели на качествената българска музика и слушатели на "БГ радио" онлайн и от чужбина – Дортмунд (Германия), Ню Йорк, Мичиган, Портланд и Бостън (САЩ), Москва (Русия), Виена (Австрия), Лондон, Манчестър и Лутън (Англия), Пафос (Кипър), дори – Кейп Таун (Южна Африка)!

Гласовете на всички участвали във "Великите 1000" - най-обичани български песни, присъдиха първата позиция на великата българска класика на:
Емил Димитров – "Моя страна"

Ето и чарта от 10 до 1:

10. "Осъдени души" – Лили Иванова

9. "Среща" – Щурците

8. "Детелини" – Лили Иванова

7. "Адаптация" – Васил Найденов

6. "Да те жадувам" - Сигнал

5. "Светът е за двама" – Орлин Горанов

4. "Ако си дал" – Емил Димитров

3. "Една българска роза" – Паша Христова  

2. "Клетва" – Кирил Маричков

1. "Моя страна" - Емил Димитров

Статистиката показва, че най-силно присъствие сред "Великите 1000" има Васил Найденов - с неговите цели 33 песни в класацията. След него се нареждат Лили Иванова – с 30, Тоника – с 19 и Емил Димитров – със 17 песни.

От групите с най-много песни в класацията са Сигнал, Б.Т.Р., Щурците, ФСБ и Диана Експрес. В "Топ 10" с по две песни влизат само Лили Иванова и Емил Димитров.

Домакини на най-голямата класация за българска музика в ефир ще бъдат водещите на Наско и Симо. Преброяването на класираните песни започва часове преди настъпването на 2010 – на 31 декември в 12 ч. на обяд и ще продължи до 3 януари 2010 г. Освен песните, влезли в най-голямата класация за българска музика, от ефира ще прозвучат и истинските истории около създаването им и любопитните моменти, вдъхновили авторите за топ продукциите от 1000 до 1. От честотите на медията ще стане ясно и кои от 1000-а са любимите песни на вашите любими изпълнители, актьори и други популярни български лица.

През следващите четири празнични дни и благодарение на безценната помощ на 17 134 слушатели, "БГ радио" ще излъчи най-великите български песни от номер 500 до номер 1.

Пълният списък с "Великите 1000" песни на България - на: www.bgradio.net.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички