Христо Ламбрев с книга за лечебната сила на музиката


Христо Ламбрев с книга за лечебната сила на музиката

10813

Христо Ламбрев работи по две книги, научи MySound.bg.

Дългогодишният пианист на Сигнал почти е завършил своята автобиография.

"Много неща ми се случиха през годините - и все интересни при това, ето защо реших да ги споделя с публиката", казва Ламбрев, който търси издател за творбата.

Другата книга е посветена на лечебната сила на музиката.

"В това съм се убеждавал стотици пъти досега - ако позитивната енергия е правилно насочена, влиянието й е директно", споделя изпълнителят.

Христо изкара в Сигнал 25 години, преди това бе в Златни струни. Той е съавтор на първата песен на Сигнал - "Любов", пусната от Данчо Георгиев през август 1978 година по радиото; има решаващ принос в композирането за дебюта на групата, излязъл в уникален тираж за България - 300 хиляди копия.

Ламбрев е сред участниците в последния проект на колегата си (някогашен басист на Сигнал и Златни струни) Румен Спасов - Карамел.

Формацията бе възродена успешно преди няколко месеца с идея да забавлява публиката по клубове и пиано-барове не само с кавъри и с хитове на Сигнал, но и с авторски песни.

Освен на пиано, Ламбрев свири и на акордеон. Музиката е в кръвта му - неговият баща е оперен певец, днес е на 81.

Христо е автор на много саундтраци. Той е и сред основните либретисти на първата и единствена засега българска рок-опера "Легенда за тракийското съкровище" - написана за Златни струни, така и не видяла бял свят обаче.

Тя не била одобрена от екипа на Людмила Живкова по онова време, според думите на настоящия фронтмен на Сигнал - Йордан Караджов, също бивш член на Струните.

Счита се. че това е второто изобщо подобно произведение след "Исус Христос суперзвезда".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички