Среднощен тромпет (и две китари)!


Среднощен тромпет (и две китари)!

7872

Тромпетът на Венцислав Благоев дръзна да ухажва едновременно две китари - тези на Веселин Койчев и Николай Карагeоргиев.

Какво ще излезе от флирта, ще стане ясно в библиотека "Захарий Княжески", Стара Загора, от 19.30 ч. на 21 януари, четвъртък.

Виртуозният китарист Веселин Койчев е роден в Стара Загора. Изпълненията му са необичайна смесица от традиционен фолклор, джаз, и рок музика. Автор е и на музика за симфоничен оркестър. Свирил е заедно с поп групи, фолклорни ансамбли, както и известни български и чужди музиканти: Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Веселин Николов, Анатолий Вапиров, Симеон Щерев, Антони Дончев, Христо Йоцов, Васил Пармаков, Стоян Янкулов, Венко Захариев, Людмил Георгиев, Георги Корназов, Венци Благоев, Питър Чърчил, Вики Алмазиду.

Завършил Музикалната академия в Пловдив. Първата му изява с басиста Дочо Панов през 1982 година води до създаването на формацията Jazz Line, в която влизат и Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова. Критиците, публиката и други музиканти проявяват голям интерес към музиката, представяща истински български стил и дух. Веселин Койчев е аранжор на музиката и китарист на Jazz Line и участва средно в сто концерта годишно с групата. Директор е на Международния младежки джаз фестивал в Пловдив от 1987 насам. От 1991 работи с първата професионална джаз формация в България - Бели, зелени и червени. Групата провежда многобройни концерти в България, както и представя българската джаз музика в най-престижните фестивали по целия свят.

През 1992 Веселин Койчев открива Нов музикален център, училище за съвременни музикални жанрове, включително поп, джаз, и рок. Той композира музика за над четиридесет театрални пиеси, както и симфонични, джаз и поп пиеси, както и аранжименти, и оркестрации. Продуцент е на много млади изпълнители. От 2007 преподава електрическа китара в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а от 2009 е доцент и професор по хармония и китара в ПУ "Паисий Хилендарски".

Част е от Акустично трио 3000.

Повече от 5 години китаристът Николай Карагeоргиев живее и работи в Берн, Швейцария. Той завършва тамошната консерватория, специалност джаз китара. Зад гърба си има успешни проекти с много български и западни джаз музиканти, сред които известния американски барабанист Били Кобъм (Billy Сobham) и големия български пианист Антони Дончев. В момента свири в бенда на популярната швейцарска певица Стефани Хайнцман.

Венци Благоев е ученик на проф. Петър Кърпаров – създател на тромпетовата школа в България. Завършва Музикалната академия в София, след което - Джаз департамента на Консерваторията "Брукнър" в Линц, Австрия. 5 години е солист в Симфоничния оркестър на Българската армия, след което става лидер на Phantasialand Dixie BandКьолн, Германия. Изявявал се с джаз, фолклорни и симфонични оркестри в Австрия, Германия, Франция, Гърция, Италия, Румъния, Белгия. На сцената е партнирал на грандове като като Ранди Брекър, Аирто Морейра, Бирели Лагрен, Дидие Локууд, Антони Дончев, Любомир Денев.

Всеки любител на музиката, който се интересува от тайните на джаза, ще има възможност да се качи на сцената, да зададе въпросите си и да посвири с музикантите.

Уъркшопът започва в 17.00 ч, а малко по-късно - от 19.30 ч., е и концертът на джазмените.

Събитието се организира от СНЦ "Зара Арт".

Билети: 10/5 лв.

Повече инфо на:

Веселин Койчев: http://www.myspace.com/veselink

Николай Карагeоргиев: http://www.myspace.com/nikolaikarageorgiev

Венцислав Благоев: http://www.ventzijazz.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички