Гръм дръм! Сблъсъкът на титаните


Гръм дръм! Сблъсъкът на титаните

6395

Удивителна среща предстои в Sofia Live Club от 21.00 ч. довечера.

Percussion Impact се нарича събитието с главни действащи лица майсторите на ударните Христо Йоцов и Стоян Янкулов.

Христи Йоцов завършва Софийското музикално училище (1979) и НМА "Проф. П. Владигеров" в класа по ударни инструменти на проф. Добри Палиев. Активна изпълнителска дейност като джазов музикант развива от 1978 насам. Изявява се на концерти и фестивали с реномирани български и чуждестранни артисти в Европа, Канада, Индия, Израел.

Записва за български и чуждестранни компании - има издадени над 30 албума. Автор е на много джазови пиеси и аранжименти за комбо и биг бенд, камерен и симфоничен оркестър.  Преподава ударни инструменти в НМА от 1989 година и от 2009 година вече е професор.

Стоян Янкулов или Стунджи е български музикант-перкусионист. Свири на пиано, тарамбука, тъпан, дръмбой и барабани.

На 8 години започва да свири на пиано. Оттогава датира и интересът му към ударните инструменти. Завършва музикално училище "Любомир Пипков" в София и Държавна музикална академия “Панчо Владигеров” със специалност ударни инструменти.

Гостува на фолклорни и джаз фестивали в България, Финландия, Белгия, Германия, Холандия, Франция, Турция, САЩ. През 2003 започва да работи с Елица Тодорова.

Янкулов е лауреат на "Кристална лира" 2004 в категория "джаз", а на 25 февруари 2007 година двамата печелят конкурса за българска песен на "Евровизия" с изпълнението "Вода".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички