Костас Магинас и Петър Салчев със съвместен проект


Костас Магинас и Петър Салчев със съвместен проект

6791

На 3 февруари от 18 часа "Sofia Live Club" ще домакинства интригуващ проект, резултат от срещата на два таланта, доказали се на сцената на Балканския полуостров – "The Call".

Главни действащи лица в него са гръцкият виртуоз на китарата Костас Магинас и пловдивският джаз вокалист Петър Салчев, а техен специален гост за шоуто е Теодосий Спасов.

Албумът "The Call" ще бъде представен от дуета с няколко спектакъла в големите градове у нас, след което двамата ще се отправят първо на балканско, а после на европейско турне.
Дискът е естественият връх в близо 7-годишната музикална колаборация между  музикантите. Проектът е продуциран от солунския лейбъл "Anokato".

Ако на пръв поглед звукът от дуета китара и глас ви се струва леко клише и предизвиква асоциации със звучността на кънтри музиката, съвременен мелодичен рок или обикновена интерпретация на популярни джазови теми, ще останете изненадани - пиесите на Петър Салчев и Костас Магинас са изключително витални, отворени, интуитивни, раждащи се на сцената, коментират меломани.  

Костас Магинас е роден в Атина. Учи китара в Атина и Солун, след което през 1987 се премества в Музикалния колеж „Бъркли” в Бостън, където продължава обучението си. Между 1988 и 1990 взима участие в университетската банда  Brandeis, американска джаз група под ръководството на Рики Форд.

Там свири заедно с имена като Милт Хинтън,Чарлз Дейвис, Ран Блейк, Кени Бърел и много други. В същото време се изявява и със собствена формация в различни джаз клубове в Бостън. Магинас се завръща в Гърция през 1991 и оттогава твори своя собствена музика, създава композиции за Националното радио и композира за документални филми.

Талантливият музикант е свирил на турнета в Гърция и на Балканите с Лий Koниц, Дик Грифин, Марк Търнър, Рик Maргица, Грейг Бейли, Сам Нюсъм, Роб Диксън, Роберто Гато, Данило Рей, Кийт Коупланд, Николас Симион и други. Ден по-късно пък от 21.00 часа е презентацията в рамките на Лилавия салон на Чешкия център в столицата (ул. "Раковска" 100).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички