Финалът на Фюжън Ембаси усуква етно и електро с танго и шансон


Финалът на Фюжън Ембаси усуква етно и електро с танго и шансон

8925

Финалът на конкурса "София Фюжън Рали" е в "Sofia Live Club" от 21.00 ч. довечера.

Вход свободен!


Ще миксват Фламбура (фолклор, джаз), Силвър Бийт Кълектив (фолклор, джаз, фънк), Мерудия (реге, дъб), Оратница (фолклор, трайб, транс), Каргона (фолклор, танго, френски шансон).

"Всички са много добри, но май певиците Цвети и Вива доминират като гласове все пак, защитавайки идеята за фюжън между традиционни стилове и модерните жанрове", похвали ги организаторът Красимир Желязков, известен от проекта Балкански коне. Той не скри намеренията конкурсът да се превърне в ежегоден.

Както "MySound.bg" огласи, победителят ще изнесе концерт в "Първо студио" на БНР на 11 февруари, завършвайки втория цикъл от надпреварата - сформирането на Фюжън Оркестра.

Този бенд - от своя страна, ще побие гвоздея на събитието в бившия Хладилен завод , галерия "Индустриална", Сточна гара, в столицата на 13 февруари..

Фюжън Ембаси ("Fusion Embassy") е ъндърграунд международна организация, чиято дейност е посветена на създаването и подпомагането на международни артистични проекти.

Ние използваме силата на музиката, за да разрешим спорните въпроси, пред които ни изправя глобализацията. Нашата фюжън лаборатория смесва музикалните ви корени с тези на вашите съседи. Резултатът е експонентен. Качете се на музикалния ни кораб и открийте фюжън космоса, приканиха организаторите.

"София Фюжън Ембаси" ("Sofia Fusion Rally") е музикален конкурс за млади местни групи, които правят фюжън, смесвайки различни стилове. Целта е да бъдат подкрепени младите и талантливи български групи, чиято иновативна музика е вдъхновена от настоящата ера на европейска унификация.

Селектираните музиканти ще се състезават на финала на конкурса и ще бъдат оценявани от жури в състав: Андрийс (белгийски фюжън-електро продуцент), един представител на "Фюжън Ембаси", както и утвърден български фолклорен музикант.

Публиката също ще може да гласува. Групата-победител ще открие фестивала, като изпълни фюжън сет, интегрирайки български фолклорни елементи в музиката си.

Още на: www.fusionembassy.com

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички