Прог метъл от Полша: Ривърсайд в София


Прог метъл от Полша: Ривърсайд в София

6833

Ривърсайд (Riverside) ще омагьосат ценителите на високотехничната и силноемоционална музика в клуб Blue Box в София на 9 май, неделя.

Концертът е от цикъла "4 години радио Тангра Мега Рок", а българската подгряваща група на шоуто е Пантоммайд (Pantommind).

Билети вече се продават в системите на Ticketsream.bg и Eventim.bg.

Първите 100 билета са на промо цена от 25 лева, след това стават 30 лева. На място в деня на концерта - 35 лева.

Ривърсайд са една от най-нашумелите и стабилни групи в европейската прог метъл сцена днес. Създадени са през 2001 във Варшава, Полша, от четирима приятели с амбицията да свирят заедно добре изпипана комбаниция от метъл и прогресив. Легендата твърди, че идеята да направят собствена групи се ражда докато слушат Мерилиън (Marillion) в колата.

Формацията има 4 албума, като експертите ги наричат "великолепна смес от Tool, Porcupine Tree и Dream Theater", но лидерът на групата – Мариуш Дуда (вокали), внася пояснение по повод новия, четвърти албум:

"Искахме да уловим енергията на началото на 70-е и да я съчетаем с модерния звук. Според мен се получи нещо, което е по-близо до Ръш, Лед Цепелин и Дийп Пърпъл, но в крайна сметка, албумът звучи като Ривърсайд".

Дискът "Anno Domini High Definition" излезе през лятото на 2009 от най-важния специализиран прогресив лейбъл в света -  "Inside Out Music". С точна продължителност 44:44 минути и обложка, рисувана от прочутия американски художник Травис Смит, правил дизайн за албуми на Death, Katatonia, Nevermore, Opeth, Soilwork, King Diamond и Strapping Young Lad.

Бандата е в състав: Мариуш Дуда - вокали, бас, акустична китара; Пьотр Груджински – китари; Пьотр Кожиерадски – барабани и Михал Лапай – клавири.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички