Териън с първи концерт в България


Териън с първи концерт в България

5012

Все още под влияние на емоциите от историческото гостуване на Хипокриси (Hyporcisy), сега имаме невероятното удоволствие да обявим първия концерт в България на още едни легендарни и дългоочаквани представители на шведската сцена - Териън (Therion), известиха организаторите от "Most Оf Evil".

Концертът ще се състои в столичната зала "Христо Ботев" на 18 ноември.

Билетите тръгват в продажба от 8 март, понеделник, в мрежата на "Eventim".

Първите 100 са на промоционална цена от 30 лева, а следващите – съответно на редовна цена 35 лева и в деня на шоуто - 45 лева.

Концертът ще е част от световното турне на групата "Sitra Ahra Live" 2010 в подкрепа на предстоящия албум "Sitra Ahra", който ще излезе по-късно тази година, с две съпорт групи: Loch Vostok и Leprous.

Гостите пристигат със собствено саундоборудване и екип, гарантиращ качеството на звука. Поради ранното обявяване на датата, има вероятност събитието да бъде преместено на друго място впоследствие, за което обаче феновете ще бъдат своевременно уведомени.

Териън е група, чието име винаги трябва да се пише с много удивителни накрая, и чиято история представлява отделен ключов раздел в историята на съвременната метъл сцена. Стартирали с корени в дет метъла през далечната 1987, те претърпяват плавна и впечатляваща еволюция през годините, като с времето създават своя, неповторена от никого, еманация на най-хубавото от класическия хеви, готик метъла и грандиозния симфоничен метъл.
 
За разлика от други банди, където оперните влияния, хоровете и оркестрациите служат главно за евтина ефектна притурка, която комерсиализира стила им, при Териън тези елементи само засилиха театрално-мистичната атмосфера, подчертаха оригиналните класическите влияния и - в крайна сметка, се развиха толкова мощно и мащабно, че в момента проектът дори не може да се нарече „група” в общоприетия смисъл на думата.

Днес рокаджиите работят в своя собствена лига с размах и професионализъм, които освен в студийните албуми, най-ярко личат в живите им представления. Освен хор и певици, през последните няколко години те неизменно включват пред публика и класически музиканти, солисти или цели симфонични оркестри.

Резултатите са запечатани в последните им концертни албуми "Live Gothic" (2008) и "The Miskolc Experience" (2009), които смесват по вълшебен начин енергията на метъла със съвършенството на класиката.

С 22 албума в над 22-годишната си история, Териън идват в България в разцвета на творческата си дейност, за да представят нов студиен албум на един от най-желаните концерти в топ списъка на всеки метъл фен.

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички