Валякът DJ Куух смля на Дръм и бас сила


Валякът DJ Куух смля на Дръм и бас сила

2491

"Дръм и бас сила" - прогласи надсловът на поредното знойно парти, организирано от H.M.S.U. в столичния парти център "4 км" оная вечер.

Съвместно с Mirizma този път, поделяйки си малката и голямата зала в помещението.

Към половин час преди полунощ тълпата е още отвън – да се съберат по класове най–напред. Голямата зала още не е отворена, в малката вече има няколко души, оглеждащи закачения на стената списък с лайн-ъпа.

DJ Куух (DJ Cooh) застава зад пулта и на първата минута още става ясно защо и най-вече - как!, е пробил на най-високата сцена в световен мащаб. Той разцепва без да се съобрязава с никого и с нищо - нито хедлайн, нито поублика, нито каквито и да било други обстоятелсва.

От самото начало задава такъв бас, че стените на заличката отвътре се разместват и започват да се заcтъпват една с друга. Като фасадите в клипа "Believe" на Кемикъл Брадърс (Chemical Brothers).

Засуква дръм линията и неизвестно как успява да премине съвсем плавно през най–различни мотиви: от реверберирани писъци от филми на ужасите, през бесни дай–хард (fucker) – метъл жици и съветски военновременни радиопризиви, та до култовите навред родни фолклорни песни.

Всичко това се залепи последователно с все по–голям интензитет, подобно лента на спиращ дъха екшън. Не, по–скоро като бавен валяк, който гази наред, а всичко му се залепва отдолу, допълвайки мозайката с жертви.

Залата се е напълнила бързо и докрай - корито на река след внезапно отприщил се бент.

Някъде на втория час под валяка осъзнавам, че има определен вид звуци, които се повтарят отново и отново в на пръв поглед така разнородния му сет. Това са кратки изпращявания, може би дори оригвания, знам ли?

Навярно са части от по–дълги звуци, доколкото чувам май животински. Паметта  се опитва да ме излъже, че всяко трето парче е едно и също, струва ми се, ту онова, ту друго, най–често като че ли "Diplodocus" на Noisia, но си знам – не е  това.

Konspirator, Mocks, Targy, acidtrip, EXo и JamezBongg също купонясаха яко - за голям кеф на феновете.

Гъзът - в тавана!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички