Каварна Рок Фест представя над 10 банди тази година


Каварна Рок Фест представя над 10 банди тази година

6544

Рок фестивалът в Каварна - "Калиакра Рок Фест", вече има друго име - "Каварна Рок Фест".

Над 10 групи ще се изявят на тазгодишното - пето поредно издание, на събитието от 23 до 25 юли.

На 23 юли подобаващо начало ще дадат метъл кралиците Таря Турунен (TarjaTurunen ) и Доро Пеш (Doro Pesch) (на снимката с Праймъл Фиър), подкрепени от Epica, Leaves’ Eyes и Atrocity. Във вечерта на амазонките феновете ще се насладят не само на страхотни гласове, но и на едни от най-красивите рок дами от световната сцена.

На 24 юли Каварна ще се разтресе от Криeйтър (Kreator), Содом (Sodom) и веселяците - Korpiklaani.

На финала - 25 юли, връхлитат цели четири банди: Аксепт (Accept), Анайълейтър (AnnihIlator), Праймъл Фиър (Primal Fear) и Войвод (Voivod).

Скоро ще бъдат обявени имената на още участници, обещаха от Loud Concerts. Те са организатори на събитието, наред с община Каварна.

Билетите за "Каварна Рок Фекст" са в продажба от днес, 30 март, ексклузивно в мрежата на "Ticketstream.bg" и в магазините на "Office1Superstore", "M-Tel", "Orange Center", "Fonex", "Tехномаркет" и "Мултирама".

Цената за тридневен билет за фестивала ще бъде 90 лв., а на еднодневен билет – 40 лв.
 
За първи път събитието ще има и своето фестивално рок радио – първото по рода си в България.

Наред с новото си име, "Каварна Рок Фест" може да се похвали и с нов облик на истински рок фестивал – с много повече групи в програмата си, с много повече забавления, неповторими емоции и морско настроение. Много награди - покани, тениски, meet&great с бандите и всякакви други възможности очакват феновете и гостите. По традиция и този път един от посетителите ще си тръгне от морето с чисто нов мотор "Harley Davidson". Единственото условие за участие в томболата за мотора е той да притежава тридневен билет за металиадата.

Повече подробности и информация за фестивала - на www.kavarnarockfest.com.

23 юли

ТАРЯ ТУРУНЕН

Таря Турунен е финландска рок и оперна певица, бивша вокалистка на групата Найтуиш (Nightwish). След като напуска бандата, се фокусира върху самостоятелна кариера и за кратко успява да се наложи като едно от лицата не само на финландската, но и на световната метъл сцена. Българските фенове я познават добре, след два паметни концерта в София. Ще я видим за първи път в Каварна като хедлайнер в първата вечер на "Каварна Рок Фест".

ДОРО ПЕШ  

Доро Пеш с право и не случайно е наричана германската хард-рок и хеви метъл богиня. В годините, когато жените пеят предимно за любов и романтика, тя изпъква с текстове за вещици, демони, духове, изпълнени с агресия. Идвала е веднъж в България през 2003, а сега е време да я посрещнем и в Каварна. През 2009 Доро записа две песни с Таря Турунен, които заедно изпълняват през месец декември на концерт на Доро.

EPICA

Еpica е основана през 2002 и се определя като симфонична метъл банда. Начело е фронтдамата Simone Simmons. В началото на февруари най-запалените почитатели на бандата имаха възможност да гледат техен концерт на живо от Милуоки, излъчен в Интернет.

LEAVE'S EYES

Leave’s Eyes
се събират през 2003, а членовете на бандата са от Норвегия и Германия. Стилът им е симфоничен готик метъл с фолклорни елементи. Във формацията има и две дами - вокалистката Liv Kristinе, която дълги години беше част от Theatre Оf Tragedy, и басистката Alla Fedynitch. Съставът е основан от Liv Kristine и съпругa й Alexander Krull, както и членовете на другата му банда – Atrocity. Последният им албум е от 2009, а от началото на февруари бандата пое дълъг път, изнасяйки поредица концерти в големите европейски столици. Вече е потвърдено участието им в някои от най-престижните европейски рок и метъл фестивали. С първото си гостуване в България именно Leave’s Eyes ще дадат началото на "Каварна Рок Фест" 2010.

ATROCITY

Atrocity е по-бруталната и тъмна страна на Leave’s Eyes, в което ще се убедим сами при първото им гостуване у нас. Тази година бандата отбелязва своята 25-годишнината, а е известно, че шоуто им на тазгодишния "Wacken Open Air" ще бъде грандиозно. Очакваме най-доброто от състава и в Каварна.

24 юли

KORPIKLAANI

Korpiklaani идват от Финландия. Фолк-метъл бандата съществува от 1993 под името Shaman. През 2003 сменят името си на Korpiklaani, което означава - Клан в пустинята. С годините формацията става много популярна не само в родината си, но и зад граница. Музиката им е определяна като уникална, много жива и позитивна. Последният им албум е "Karkelo". На Korpiklaani се пада началото на втората вечер на "Каварна Рок Фест". Това е първа визита на бандата в България.

СОДОМ

Содом са една от трите немски банди, пионери на германската траш метъл сцена през 80-е (заедно с Дистракшън и Криейтър). Продължават да са здраво стъпили нa нея и до днес. Още с първите си демо парчета предизвикват истинска сензация в ъндънграунд средите. Триото е основано в Германия през далечната 1982 и през годините се налага сред любимите банди на феновете на бруталния и екстремен метъл. През 1989 за първи път свирят пред 10 000 души в Полша, а в същата година излиза и албумът им “Agent Orange”, който постига исторически успех, попадайки в немската класация за най-продавани албуми. Идвали са няколко пъти у нас, но сега за първи път ще стъпят в Каварна. С цялото си творчество, продуктивност и постоянство Содом допринасят изключително за утвърждаването на траш метъла като като един от най-агресивните и технични стилове в съвременната екстремна музика.

КРИЕЙТЪР

Криейтър с право са определяни за институция в света на метъла и в частност на траша. Идват от Есен, Германия, и само споменаването на името им е достатъчна гаранция за качество. Една от най-безкомпромисните и същевременно най-смелите и оригинални банди в своя стил, германците не спират да предизвикват феновете с разнообразието на музиката си. Последният им албум - "Hordes Оf Chaos" (2009), за миг не изневерява на характерния им стил, а феновете и критиката го определят за най-опустошителния запис в историята им дотук. Бандата беше в София за последно в началото на миналата година, сега ще е дебютът й на каварненска сцена.

25 юли

АНАЙЪЛЕЙТЪР  

Анайълейтър съществува от 1984. Бандата е основана в Канада от китариста Джеф Уотърс. Всъщност Джеф е единственият член на проекта. Собственоръчно записва повечето китарни и бас партии в домашното си студио, а за турнетата наема различни музиканти. Сам продуцира дисковете си 1994 насам. В периода 1994 – 1997 дори е и вокалист на бандата. Дейв Мъстейн от Мегадет (Megadeth) го кани на два пъти (през 1989 и 2004) да се присъедини към тях. Той обаче отказва заради ангажиментите си с Анайълейтър.

Джеф Уотърс е сред музикантите, повлияли на множество китаристи от метъл групи като Trivium, Children Of Bodom, Lamb Of God и Evile, както и на много фенове да се захванат за китарата. Определят го като един от най-добрите китаристи в света и с право.

АКСЕПТ

Аксепт – легендарната германска хеви метъл група, основана в Солинген, не случайно е смятана за институция в метъла. Преди близо пет години, оригиналният й състав, воден от основателя си Удо Диркшнайдер (Udo Dirkschneider) чества 25-годишнината си с голямо турне. В това число точно в Каварна беше и техният последен паметен концерт – на 27 август 2005. В навечерието на Новата 2009 У.Д.О. (U.D.O.) - новата банда на вокалиста, посрещна празника именно в Каварна.

Ето че Аксепт отново пристигат в Каварна - този път обаче с новия си вокалист Mark Tornillo. Съвсем скоро се очаква и следващият албум на бандата, продуциран от Andy Sneap (работил с Мегадет, Екзъдъс, Арх Енеми, Невърмор). Към момента оценката и коментарите относно предстоящия албум и новия състав на Аксепт са изключително добри. Можем да сме щастливи, че именно в този момент ще видим и чуем групата в рамките на "Каварна Рок Фест".

ПРАЙМЪЛ ФИЪР

Праймъл Фиър е германска пауър и хеви метъл група, чийто вокалист и основател е екс-вокалистът на Гама Рей (Gamma Ray) - Ralf Scheepers. Един от емблематичните гласове в световния рок, той събира групата си през 1997. От тогава до днес Праймъл Фиър се налага като една от най-популярните и харесвани пауър метъл банди в света. Едни от най-силните турнета на бандата са заедно с музиканти като Роб Халфорд (Rob Halford) от Джудас Прийст и Тестамент (Testament) (през 2006), в САЩ и Канада. Изпълнение на бандата е включено в компилацията на "Nuclear Blast" от 2006  “Metal Is Forever”. Последният им албум е озаглавен ” 16.6“ (2009). Тази година проектът е на мащабно световно турне по промоутирането му. Като част от него са участията на "Wacken Open Air" 2010 и "Masters Of Rock Festival", а и "Каварна Рок Фест" - във финалната вечер.

ВОЙВОД

Войвод са едни от първите представители на траш метъл сцената и не случайно са наричани легенди. Първите концерти на канадската банда са заедно с групи като Моторхед (Motorhead), Джудас Прийст (Judas Priest) и Венъм (Venom) от 1984 насам. Трагичен инцидент в групата - смъртта на един от музикантите, я спира от концерти и албуми за близо 5 години. По-късно към формацията се присъединява Джейсън Нюстед, бивш басист на Металика (Metallica).

Последният им албум е “Infini” (2009). През 2010 Войвод са на мащабно турне в САЩ, а заедно с Криейтър ще забият на "Wacken" и други големи европейски фестивали.

Очакваме ги в България за първи път. И за първи път на сцената на "Каварна Рок Фест" 2010.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички