6a-6a! Нагоре-надолу


6a-6a! Нагоре-надолу

7591

Дебютният албум на 6a-6a ще се появи официално на музикалния пазар с логото на "Виталити Мюзик".

Името му е "Нагоре-надолу", съобщиха издателите.

Както "MySound.bg" огласи своевременно, Светослав Колев-Цвъри и Гергана Добрева довършват работата по първия си проект.

Четиринадесетте песни, включени в него, имат - както ги определят самите музиканти, индивидуално и причудливо звучене. Стилът варира от фантастично-епичен до анимационно-драматичен.

„Заради хумора и странните си герои текстовете ни често напомнят на басни, чиито основни персонажи са говорящият хладилник, подскачащата кафеварка, мъркащото шосе, снежният човек, моряшки призраци и случайни чайки, двойка влюбени - жаба и гьол”, разкриват още музикантите.
 
Страниците на албума са изписани с много рок, блус, фънки денс звучене. Заглавието  „Нагоре-надолу” идва като отговор на вечното търсене на правилното решение и правилния път. Албумът е записан в "Max Sound Studio". Гост музиканти в него са Коко Кърджилов-бас и Цветан Банов-барабани. В три от песните към творческия тандем се присъединява Максим Горанов-китара, Веселин Веселинов-Еко отбелязва запомнящо се присъствие в сингъла „Няма да ядеш”.

Материалът предлага на феновете и кавър на баладата „Не умирай” на Валди Тотев и завършва с акустичния хепи енд "Господин Пингвин".

Дуото се събира през 2008. Съвсем скоро Гери и Цвъри започват да композират и аранжират музикални коктейли от фънки-пънк, поп, джаз, етно, уейв, латино. Първият им сингъл „Небе за двама” се завърта през юни 2009. Песента се запомня заради красивата си мелодия и забавен текст, в който поп клишетата на любовна тематика са заменени с остроумни сравнения от заобикалящата ни флора и фауна.

Вторият сингъл - „Няма да ядеш”, който се изкачи до върховете на радио и телевизионните класации, е леко намигване към навиците и поведението ни като консуматори.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички