Джая Дъ Кет с концерт в София


Джая Дъ Кет с концерт в София

968

Джая Дъ Кет (Jaya The Cat) ще свирят отново в България на 23 април, петък.

Една от най-актуалните в Европа през последните години ска-реге група стартира специално балканско турне от днес. То започва от Словения и ще обхване още Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Гърция и Румъния.

Естествено, включването на нашата страна е вън от всякакво съмнение, тъй като бандата има два доста успешни концерта у нас - в средата и края на 2008 - съответно в парти център "4 км" и клуб "Блу Бокс". А точно преди месец фронтменът им Джеф Лагадек (Geoff Lagadec) направи тридневна обиколка в София, Сливен и Пловдив в ролята си на диджей, където загатна желанието си да гостува отново тук заедно с останалите от групата.

Предстоящият концерт в София се организира със съдействието на "Строежа" и "Lazy Days Agency". Събитието този път ще се състои в новия клуб "R.B.F." (кв. "Хаджи Димитър", ул. "Макгахан" 42 – читалище „Иван Вазов”). Мястото вече доказа своите преимущества при участието там на Артери (Artery) и Уикеда преди десетина дни - просторно помещение, безкомпромисен саунд, солидна сцена и екип от професионалисти.

Билетите за концерта се разпространяват в мрежата на Ticketstream - вериги магазини "Офис 1", "Техномаркет", "М-тел", "На Тъмно", "Ориндж", "Строежа" и останалите каси, чието местоположение може да бъде открито в сайта на компанията - http://web.ticketstream.cz/bgts/.

Предварителната продажба започва от днес на цена от 20 лв., а в деня на събитието и на място пропуските ще струват 25 лв. Бройката е ограничена до 250 души!

Джая Дъ Кет, основани в Бостън и от няколко години базирани в Амстердам - Холандия, бързо завладяват европейската сцена със своя безкомпромисен и оригинален микс от реге, пънк рок и ска музика. Създадени от общата любов към дъб и пънк музиката на 70-е и 80-е от трима приятели, те правят песни, вариращи от алкохолно заредени химни през спокойни, танцувални парчета, до открити политически коментари.

Групата е особено популярна в България с парчета като “Forward”, "Thank You Reggae", “Shit Jobs For Rock”, “Are You With Me”, “The Bottle And The Cross”,"Closing Time", както и от участието й в саундтраци на популярни филми за екстремни спортове.

Концертите на шеметите по правило са по-скоро купон с приятели, отколкото музикално изпълнение – публиката пее, танцува и пие редом с бандата.

Групата ще разнесе от своето ска-реге звучене из Балаканите през април с турнето "Grandma’s Poison".

Почерпете ги една сливовица и ще разбере защо се казва така, поясняват организаторите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички