Силата на инди рока - в столичния клуб RBF на 8 май


Силата на инди рока - в столичния клуб RBF на 8 май

1836

Одарени млади банди от България и Сърбия ще направят съвместен концерт в столичния клуб "RBF" от 19 часа на 8 май.
 
На сцената ще се изявят столичаните Дъ Барбароунс (The Barbarones) и Индиотек (Indioteque), ще гостуват белградчаните Репетитор (Repetitor).

Вход: 10 лв.

Репетитор са едно от най-често споменаваните имена на т.н. нова сръбска рок сцена и, по всичко личи, най-експлозивната. Смятана е за една от най-интересните съвременни алтернативни банди на бивша Югославия, почти буквално помитаща публиката с енергията и директността си. Самите членове определят стила си като минималистичен, а ние бихме го описали и като богат на усещания пънк рок, пълен с живот, но и по белградски меланхоличен, тръгнал от Рамоунс (Ramones), преминал през 90-е, за да оформи своя собствен почерк, отбелязват организаторите. Изглежда, че който ги е слушал на живо, не е останал безразличен. Групата се ражда през 2005 в Белград от Борис Властелица (китара, вокали), Ана-Мария Купин (бас китара) и Милена Милутинович (барабани). Още с излизането си първият им сингъл „Ja” се заковава на първо място в класацията на небезизвестното сръбско радио "B92" и остава там в продължение на пет седмици.

През 2008 бандата издава дебютния си албум "Sve što vidim je prvi put" с издател Odličan Hrčak. От самото начало Репетитор са изключително неуморни в живите изяви – свирят постоянно и къде ли не – Загреб, Любляна, Скопие, Баня Лука, Нови Сад, Ниш, Прилеп, (разбира се) Белград… както и на фестивала "Exit" през 2009, където правят доста силно впечатление. През 2007 с рядко срещано пълно единодушие на публика и жури печелят наградата на фестивала "Art & Music" в Пула, Хърватска. Концертът в София ще е не просто първата им изява в България, но и първият концерт извън рамките на бивша Югославия изобщо. Тоест - вечерта ще е паметна и за тях, и за нас, обещават организаторите.

Повече за Репетитор - на:

http://www.myspace.com/repetitor, откъдето можете да изтеглите и албума им.
http://www.youtube.com/watch?v=M94SdXLm0tg – видео на "Ogledalo"
http://www.youtube.com/watch?v=j0HdrFCqaps – видео на "Opet Jak"

http://www.youtube.com/watch?v=05L2Ycu2M7s – неофициално ранно видео на "Ja"

Дъ Барбароунс

Една сравнително нова българска инди група от София. Наситена, динамична и разнообразна смес от гаражни, инди, постпънк и просто рок импулси. Бандата скоро навърши една година, но репертоарът й е вече доста богат. Музикантите всъщност са кръвно свързани и с някои други настоящи или пък вече останали в спомените алтернативни групировки като Default, Lovers Of The Bomb, Cigaretta, The Pipones, The Headstall

През 2009 групата записа дебютното си EP "EP-1", което можете да чуете на
http://thebarbarones.bandcamp.com/

А повече за самите тях – на

www.myspace.com/thebarbarones

или във "Фейсбуук"

(http://www.facebook.com/pages/The-Barbarones/149800023639)

"Indioteque"

За година и половина "Indioteque" се превърна в едно от стилово най-разнообразните серийни партита в София. Те са вдъхновени от извоюваната свобода на алтернативния и инди рок, характерен с индивидуалния си поглед към музиката, която отказва да бъде категоризирана. Диджейският проектът на kirkerona, Specta, fiff и The Fein продължи разрастването си чрез www.indioteque.com, включващ сетлисти, ревюта на концерти и албуми, интервюта, статии и др.

Предстоящият концерт е нова стъпка напред в пътя на "Indioteque".

Повече за движението:

www.indioteque.com

www.last.fm/group/Indioteque

http://www.facebook.com/group.php?gid=75330768022

Клуб "RBF" е в София, ул. "Макгахан" 42, сградата на читалище "Иван Вазов".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички