Българинът Кинк нахрани световните диджеи! Fuck Yeah!


Българинът Кинк нахрани световните диджеи! Fuck Yeah!

2651

Българинът Страхил Велчев обра овациите на световните диджеи с гореща продукция.

Отскоро той е артист на лейбъла на вездесъщия Джош Уинк (Josh Wink) - "Ovum".

Велчев
(или Кинк) (KiNK) открива електронната музика още на 12, а на 20 започва да я прави. Няколко години по-късно пуска първата си плоча. Оттогaва не е спирал да издава за лейбъли като "Rush Hour", "Pokerflat", "Liebe*Detail", "Classic", "Mule Musiq" и "Dirtybird". Страхил, прочут и от проекта Порно BPM, (porno_BPM) описва стила си като кобинация от „душата на фънк и диско музиката от 70-е, груува на хауса и техното, футуризма и детайла на експерименталната електроника и суровата енергия на ейсида.”

Всичко това може да се усети и в дебютната премиера на българския продуцент/артист за лейбъла на Джош Уинк (Josh Wink) – "Ovum". Плочата се казва "Rachel" EP и е посветена на приятелката му, дъщеря на джаз певицата Камелия Тодорова. Водещият трак - "Rachel", е дълбоко, ударно пътешествие с вкус на добрия ранен чикагски хаус. Започва като семпло, сурово парче, след което внезапно се отваря и изпълва с много движение и обрати. Синтове и струни изграждат и създават тотално нова енергия.

Следва парчето "Existence", вдъхновено отново от класическия звук на Детройт и Чикаго. Стартира с ударни барабани и клавирни пробождания. И докато енергията се разлива, Кинк зашеметява със силна пиано линия. Абсолютен хит!

Последният трак - "E79", е красива среща на мрака и светлината. Разголеното й начало убедително повежда към онова, което предстои, а именно - супер емоционално парче. С усещане от ейсида, това е просто шедьовър, напомнящ и на ранните неща, издавани от култовия експериментален лейбъл "Warp" през деветдесетте.

Дебютът на Кинк за лейбъла е един от най-пълноценните и знакови, по думите на самите издатели от "Ovum".

Самият Пит Тонк (Pete Tong) представи материала на българина в две поредни шоута по "BBC"/ "Radio 1",

Тук може да се чуе запис от едното:

http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/b00rp56z.

А ето какво казват и още от най-големите имена на световната диджейска сцена за новата плоча на Страхил:

Reboot – “Existence" е такова хаус чудовище!!!! Fuck Yeah!”

Rachel Barton - ("BBC Radio 1") - "Силно свежо електронно звучене. Адски много ми харесва!"

Ben Murphy - ("DJmag") - "Невероятни парчета, наистина ги обожавам! Влизат в селекцията ни за убийствени парчета този месец."

Joe - ("DJ Magazine") - "Още един от моите любими продуценти. "Existence" е едно от най-божествените рейв техно парчета. Заслужава да стане огромно.”

Thilo - ("Groove Magazine Germany") - "Великолепни парчета!"

Ibiza-voice.com - "Страхотно EP!"

Ralph Lawson – “И "Rachel", и "Existence" са тотални бомби!!!!”

Luke Slater - "Existence" е абсолютна красота."

Danny Tenaglia - "E79!!!"

dOP - "Това EP е бомба! Имахме шанса да открием музиката му преди няколко години и съм много щастлив да видя, че той получава успеха, който заслужава...можете да чуете духа на музиката, която прави. Поздравления!!!"

Sebo K - "Кинк цепи мрака! Зверско е!"

Chymera - "Фантастично EP! Голям фен съм на ремиксите на Кинк с Neville Watson. Просто добра, качествена музика, която те удря както си трябва."

Heidi - "Прекрасно...обожавам нещата на Кинк...супер гореща премиера."

Voitek – (Catz N Dogz) – “Чаках това от доста време. 5 звезди!!!”

Michel De Hey - "Кинк - напоследък доста слушам музиката му, чудесна храна за диджеи! Всички парчета си струват!"

Francois K – “Това Кинк EP е НЕВЕРОЯТНО!”

Laurent Garnier - "Fuck that's a great one !!!!!! Hummmm pure dancefloor heaven”

Lele Sacchi ("FLOOR Radio", Italy) - "Знаех си, че Кинк е един от най-големите таланти наоколо и това EP показва перфектно, че той си служи с техноидните звуци по перфектен начин. Красота!"

Плочата се качи до трето място по продажби в секцията минимъл/тек- хаус на най-известния Интернет магазин за грамофонни плочи – juno.co.uk. В момента бройките там са изчерпани. В престижния магазин за дигитален даунлоуд на електонна музика Beatport.com парчетата достигнаха по продажби до 2-о място в секцията дийп хаус и 12-о място при минимъл/тек хаус.

Парчетата може да се срещнат в чартовете за месец април на диджеи като Luke Slater, Rodriguez Jr., Dominik Eulberg, Marco Resmann, Darko Esser, Ben Klock, Motorcitysoul, Uner, Reboot, Anthony Pappa, Argy, Coyu и много други.

Още от БГ зона


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички