Акага гласят ретро концерт


Акага гласят ретро концерт

5275

Група Акага ще представи дългоподготвяния ретро проект с кавър версии на големи български и световни хитове в столичната зала "България" на 21 май.

Шоуто ще бъде водено от популярния чрез ТВ ефира Митко Павлов. Специален гост е Хилда Казасян. Естествено допълнение към концерта ще е мултимедия с характерни ретро елементи, исторически кадри и ретроспекция на 18-е години от създаването на групата.

За този проект Акага започват да мислят в далечната 2000-а година, когато попадат на стара плоча с песента "Юли". Мелодията до такава степен допада на музикантите, че те решават да инвестират хонорара си от един концерт в нейния запис. Ходът се оказва правилен, защото само за няколко месеца "Юли" се превръща в една от най-въртяните песни в радиоефира. Опитите с ретро кавърите продължават успешно с песните "Една девойка ме попита" и "Един вълшебен чук". В началото на 2009 Иво Казасов и Краси Куртев събират всички стари плочи, които намират в музикални магазини и приятели, избират още десетина интересни песни и решават да им дадат нов живот с нови аранжименти.

Настоящата изява ще включва освен изброените хитове, емблематичните версии на "Proud Mary" и "The Night Train", както и любими песни на Джеймс Браун. От Акага са решили да отдадат заслуженото и на българските певци, като аранжират по нов начин песните "Момчетата от автостопа", изпълнена преди години от Бисер Киров, и "100 милиона или левче" на Димитър Йосифов.

Специално внимание ще бъде отделено на творчеството на Георги Минчев. Публиката ще се наслади на изпълненията на "Бяла тишина" и "Блажени години (Когато рок- ен-ролът беше млад") в нови версия, както и песен по тект на Георги Минчев и музика на Акага с име "Хей, Краси, кажи на жена си!". Хилда и групата ще направят съвместно "Чико от Пуерто Рико" и "Шу-шу-шу".

Фюжън бендът обещава да забавлява публиката във всяка всяка минута от двучасовото шоу, съобщиха организаторите на събитието - "Монте Мюзик".

Цените на билетите са от 10 до 30 лева и вече се продават в мрежата на "Ивентим", касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и Билетен център, НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички