Solar Summer 2010 хвърля ръкавицата на Spirit Of Burgas


Solar Summer 2010 хвърля ръкавицата на Spirit Of Burgas

7974

Армин ван Бюрен (Armin van Buuren) пристига за първи път в България на фестивала "Solar Summer" 2010 в Слънчев бряг (31 юли -20 август). Както MySound.bg вече писа, диджеят изрази надежда за това миналата година.

Дългоочакваната визита на лидера на DJ Mag в последните 3 години обаче съвпада с концерта на Продиджи (The Prodigy) в рамките на Spirit Of Burgas 2010.

Двете събития са на 13 август. Така че феновете трябва да направят своя избор.

"Не мислим, че изявите ще се сблъскат толкова силно. Това, на Продиджи, е концерт, с по-ранно начало и само на 20 километра по-надолу по крайбрежието. Така че който желае, ще може да присъства и на сета на Армин", обосноваха се организаторите на специална пресконференция днес.  

Не по-различна е ситуацията за следващата нощ, когато на Solar ще се изяви хитовият тандем  Марк Найт (Mark Knight) и Мартин тен Велден (Martijn Ten Velden), докато на "Spirit Of Burgas" като хедлайнър ще се вихри DJ Shadow (DJ Шадоу).

Ясно е, че афишът на фестивала Solar Summer 2010 ще подсили качествените електронни музикални събития у нас това лято, минавайки в категорията на фестивалите и поставяйки родината ни на музикалната карта на Европа.  

"В столицата няма условия за подобен род изяви, предизвикващи масов интерес за феновете на електронния саунд", каза Любо Урсини от организаторите, като посочи за пример успешното парти на Тиесто в рамките на същото събитие миналата година.

Настройте се за поредицата от суперпартита на Слънчев бряг, защото селекцията на събитието е повече от разбиваща, гордо обявиха организаторите. Многобройните фенове на електронната музика ще бъдат изкушени от партита всеки уикенд от 31 юли до 20 август с гостуването на най-големите имена от световната клубна сцена. Българското участие ще е в лицето на резидентите на "Ялта" и "Solar" - DJ Хуан Алварез (DJ Juan Alvarez) и Любо Урсини (Liubo Ursiny), без които няма да започва и да завършва нито едно от тях.

Грандиозното начало на Solar Summer ще бъде дадено със сета на техно легендата Ричи Хоутин (Richie Hawtin), по-известен като Пластикмен (Plastikman), на 31 юли. Той, както винаги, ще се представи освен с музиката, така и със специфичните си имидж, визия и мултимедийна част, дело на нарочен екип. Пионерът на цялата електронна музика и създател на първия лейбъл - Minus, който узакони минимъл звученето още през 1990, предпочете България като дестинация за една от така редките си изяви зад пулта. Авангардистът се завръща на мястото, което предпочита - именно Cacao Beach. Вечерта обещава да е много специална и да постави наистина паметно начало на поредицата от летни събития там.

На 6 август на Cacao Beach щафетата ще поеме легендарният Фетбой Слим (Fatboy Slim). Пионерът, който наложи навремето биг бийт манифесто като музикален стил със суперуспешните си албуми "Better Living Through Chemistry", "You’ve Come A Long Way, "Baby" и "Halfway Between The Gutter And The Stars". Покорил всички класации с абсолютните хитове  като “The Rockafeller Skank”, “Right Here, Right Now”, “Praise You”, той работи и със звезди като U2, Мадона (Madonna), Корнършоп (Cornershop), Wildchild, Бийсти Бойс (Beastie Boys), Флюк (Fluke)...  Хедлайнър на почти всички най-големи фестивали, той е сред малкото диджеи, които успяват да съберат на свое парти над 250 000 души -  на плажа на Брайтън през 2002. И след този паметен ден неговата парти марка "Big Beach Boutique" гостува на различни екзотични места като Рио де Жанейро. Българското Черноморие е на ред тази година.

На следващия ден (7 август) зад пулта в "Bedroom Beach" ще застане Санди Ривера (Sandy Rivera). Всяко негово гостуване у нас затвърждава имиджа му на парти икона. А тази година гостът пристига и с нов албум - "The Blackwiz Farm", който излезе на пазара в последните дни на април. От дълбокия финес на парчето "Redial", през туптящия ритъм на "Seclusion", до класическото произведение на Ривера - "Finally In Aurei 2" 2010, проектът e поредното изтънчено и майсторски завършено попадение.

На 13 август събитието ще сбъдне мечтата на хилядите български фенове на електронния саунд. Това е датата, на която на Cacao Beach ще пристигне диджей № 1 за последните три години - Армин ван Бюрен. Няма друг диджей, който може да се сравни с успехите и с милионите фенове, които има холандската мегазвезда. Автор на суперуспешни четири албума и хитове като "Who Is Watching", "Going Wrong" и "In Аnd Out of Love", в момента той подготвя нов албум. Самият Армин признава, че огромната му популярност се дължи на неговото радио шоу "A State Of Trance" (ASOT), което се излъчва всяка седмица в над 40 страни. На пазара вече е годишната му "ASOT" компилация, която включва ексклузивни парчета, ремикси и свежи тракове на звезди като Ørjan Nielsen, Andy Moor, Thomas Bronzwaer, Faithless и Arnej. В компилацията попада и чисто новото парче на самия Армин, продължение на “Tuvan”. А от всичко това е сигурно, че гостуването му дава заявката да стане музикалното събитие на годината в България, не крият организаторите.

На следващия ден - 14 август, парти вълната ще залее Bedroom Beach с тандема Марк Найт и Мартин тен Велден. Миналата година с 6-часов сет те подлудиха българската публика и именно събитието в България диджеят обяви като най-доброто му парти за 2009 в класацията на "DJ Mag "Top 100".
 
Финалът на Solar Summer ще сложи нюйоркската хаус легенда Виктор Калдероне (Victor Calderone) на 20 август. Той ще се изяви на "Cacao Beach" и за пореден път ще омагьоса българските фенове, които по традиция задължително посрещат изгрева на черноморския бряг, съпроводени от невероятното секси звучене на големия майстор. Затова всеки, присъствал на поне едно негово парти, е наясно защо се е превърнал в легенда. С енергична селекция - умело прелитаща през различни стилове, партито на Калдероне ще е грандиозният завършек на поредицата мегасъбития.

Не случайно самият Калдероне сложи на своята страница снимки от изявата си у нас през изминалата година на същото място.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички