Фадо бурята Диолинда наближава София


Фадо бурята Диолинда наближава София

1462

Диолинда (Deolinda) - новите герои на фадо нуевото, ще изнесат концерт в столичната зала "България" от 19.30 на 11 юни.

Изявата дава началото на третото поредно издание на фестивала "Meet TheWorld ". Стартирал едва ли не като експеримент, той бързо укрепна и събира все повече родни привърженици на автентичните уърлд ритми.  

Квартетът, воглаве с екзотичната фронтдама Ana Bacalhau, е музикален феномен, който превзема Европа като буря.

Артистичната формация представя традицонното фадо с елегантност, чувство за хумор и проникновение. Неслучайно тя е най-популярната банда в Португалия в момента. Наричат я свежото лице на фадото - съвсем заслужено. За разлика от класическото фадо, символизиращо болката и тъгата, изпято от забулени в черно жени, вокалистката облича мелодиите в цветни и весели тонове, грабва с португалския си ритъм и задвижва публиката с шеметно шоу.

Още първият албум на проекта - "Cancao Ao Lado" (2008), достига рекордни продажби и платинен статус.

Музиката на групата включва фадо, морна от Кабо Верде (Сезария Евора, точно така!) и бразилска ритмика. Освен с прекрасното си звучене, песните на португалците се отличават с поетични текстове, разказващи истории за обикновени хора, за истинска любов и интересни случки.

Концерът е организиран от "БГ Саунд Стейдж" с помощта на Министерството на културата, Столична община и с любезното съдействие на посолството на Португалия у нас.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички