Насекомикс и публика = любов от сцената


Насекомикс и публика = любов от сцената

6141

На 9 май беше даден старт на театралното турне на Насекомикс из България.

Първият концерт бе в Драматичния театър на Варна, а на следващия ден родните авангардисти се представиха за възторг на почитателите си във Велико Търново.

И двете изяви минаха под знака на щастието, което споделяха зрители и музиканти. Публиката екзалтирано пееше с Насекомикс, като ги накара да излязат на бис по няколко пъти.

На феновете във Варна групата посвети парчето си "Шест и половина сутринта". Изборът им бе свързан с това, че в него има боса-нова и реге елементи, а според Насекомикс този саунд подхожда като настроение за морската столица, където е прекрасно да се събудиш в шест и половина сутринта. Музиката е на Георги Дончев (контрабасист на групата, на снимката с Рони), а текстът - на Вергиния Захариева.

Музикантите останаха много впечатлени от публиката във Велико Търново, където бяха поканени и деца, лишени от родителски грижи. На концерта в понеделник те представиха няколко нови песни, а градът отнесе подарък "Панелна песен", с изключителен текст от Марий Росен: "...заспах дете, събудих се умрял..."

Както "MySound.bg" писа, Насекомикс са избрали по една своя песен, която ще бъде посветена на всеки от останалите четири града от турнето Бургас, Русе, Пловдив и София.  

Още от старта си турнето е съпътствано от интересни случки. Рони разказва: "След концерта във Варна отидохме заедно с хора от публиката в заведението "Лавандула" - много приятно място с читалня и бар, което отвори специално заради нас. Дори се оформи и джем сешън с перкусиите на Хаби, истинско афтърпарти".

"А в Търново преди концерта, докато екипът (Андрей Андреев и Наско - звук, Виктор Георгиев - осветление) и момчетата от групата приготвяха сцената, аз отидох до отсрещния магазин за биричка. Там ме догони едно симпатично момиче и ме попита дали аз съм "мацката от Насекомикс", каза, че са цял клас абитуриенти и ще дойдат на концерта. Вечерта в края на концерта излезе на сцената и поднесе цветя на цялата група”, продължава разказа си гласовитата вокалистка.

Не закъсняха и онлайн реакциите след първите два концерта от театралното турне на Насекомикс. Във Facebook профила на групата развълнувани фенове споделят: "Днес беше страхотно - доживях да чуя съвременен звук и музика по нашите ширини! Благодаря!" (Венцеслав), "не мога да спра да ви слушам - всичко, което открия в Интернет. Откъде мога да си взема албума ви ... неземни сте" (Траяна), "Бяхте неотразими тази вечер; радвам се, че ви има и че свирите заедно. Успех с турнето!" (Даниел)

Оставащите дати от турнето на Насекомикс, с официален превозвач "Opel":

15 май - Бургас - Драматичен театър
17 май - Русе - Драматичен театър
22 май - Пловдив - Драматичен театър
25 май - София - Модерен театър

Участници в музикално-театралното предизвикателство са:

Андрония  Попова - вокали, акордеон, клавишни
Михаил Йосифов  - китари, клавишни
Георги Дончев -  контрабас
Александър Даниел – барабани

Групата пътува със собствено оборудване и специален екип от озвучители, осветители и техник.

Концертите от театралното турне на Насекомикс са с начален час 19.00. Билети могат да бъдат закупени от касите на театрите, а за концерта в Пловдив - от мрежата на eventim.bg.

Цените на билетите са: за концертите в Русе, Пловдив и София – 15 лв., в Бургас – 12 лв.

В Русе има и специални студентски пропуски на цена от 10 лв.

Повече за групата:

myspace.com/nasekomix

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички