Васко Кръпката възпя домашната ракия


Васко Кръпката възпя домашната ракия

11882

"Домашна ракия блус" е сред акцентите в новия албум на Васко Кръпката - "Емигранти", наред с баладата "Забравеният манастир", която се разлива в националния радиоефир от няколко дни.

Продукцията е посветена на всички, които се чувстват емигранти в собствената си държава, "но въпреки всичко нямат наколенки".

Блусменът ще представи част от нея на юбилейното издание на фестивала "Цветеза Гошо" 2010 .

15 парчета са в проекта ("Сам-съм-си-Рекърдс"), който е 13-и пореден в дискграфията на Кръпката - 10 авторски идпълнения, останалите са кавъри. "Ама не е фатален дискът, а много як", каза музикантът за "MySound.bg", като подчерта, че освен блус, в него вършеят още рок, рок-ен-рол, суинг, фънк, балади и буги-вуги.

"Буги-буги цяла нощ" е посветено на дъщеря му - Василена, която се подвизава в САЩ напоследък. Васил Георгив, както е истинското име на музиканта, обича не по-слабо песента "Доктор блус". "Монолит направиха "Доктор рок-ен-рол", за мен остана да съм доктор по блуса. На всичкото отгоре усещам, че нагазвам все по-дълбоко и по-дълбоко в неговоте води", поясни Кръпката.

Материалът е записан в новото "LP" студио ("прекрасен, истински саунд") заедно с Кръпка Блус бенд и Камен Кацата, който се изявява като автор на "Каспичан блус".

Неотразимо черната му бленда може да се чуе още в част от вариантите на класическите "Blow Wind Blow", "Big Boss Man", "Big Fat Mama" и "Baby What You Want Me To Do".

"Елате за почетем бате Гошо на 5 и 6 юни, ще видите какво е истински купон", покани Кръпката. И днес, както всеки четвъртък, може да го гледате в столичния рок-бар "Фенс".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички