Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Джанго Зе, Милена и Уикеда! Тайният концерт


Джанго Зе, Милена и Уикеда! Тайният концерт

6032

Милена Славова, Уикеда (на снимката) и Джанго Зе бяха специални гости на столичния клуб "Строежа" снощи.

Концертът бе пазен в тайна до последно, като за него се разбра едва около 18 часа същия ден, и то само във Фейсбуук. Събитието бе абсолютно безплатно.

Всяка сряда, от десет години насам, популярният клуб провежда специфично ретро парти, по време на което задължително звучат български песни от 80-е и 90-е. Едни от най-култовите и хитови представители от края на втория период са именно Уикеда, Милена и Джанго Зе, а паречета като "А ние двамата с Боби пием кафе", "Ха-ха" и "Луди жаби" все още провокират за взривяваща атмосфера.

Идеята за този концерт е особено спонтанна. Уикеда потвърждават участието си десетина дни преди датата 12 май. Милена прави същото седмица по-рано, когато стартира настоящото си турне (между другото, днес в Стара Загора, утре в Бургас, в събота в Сливен). Появата на Джанго Зе е абсолютна магия - групата не съществува активно, а фронтменът Мирослав Атанасов - Морския, живее в Лондон от години. Той се появава изненадващо в "Строежа" на концерта на Остава и Groovybonecrusher на 11 май, а решението да се включат в ретро концерта идва в деня на самота събитие - вчера. Събирането на толкова музиканти в "Строежа" роди нова идея, свързана с Джанго Зе, за която засега може да се издаде само: те се завръщат!

В сряда вечер "Строежа" е пълен почти докрай. Около 400 души, част от които разбрали само часове по-рано, други пък редовни посетители на ретро партито, посрещнаха Милена в полунощ. Тя се включи с акустичния си сет в компанията на Данчо Лазаров. Като за начало дуото зареди последователно собствените "Охолен живот" и "Месо", след което в духа на тематиката продължи с песни на Георги Минчев, Силвия Кацарова, Импулс. Тук някъде обстановката стана изцяло шантава, след като в "Строежа" се получи авария и половината електрозахранване спря. Реакцията бе мигновена - Милена акустично! Така по време на намесата на аварийните служби (в 1.00 след полунощ), с мощната подкрепа на пубиката, свиренето продължи с "Истина", "Ха-ха", "Защо?" и серия версии на емблематични парчета, между които "Proud Mary".

Точно в края на сета на Милена захранването бе напълно възстановено и на сцената в слънчево настроение се появиха Джанго Зе. Първата среща с публиката на клубната сцена от години насам бе впечатляваща и действително изненада доста хора (Джанго Зе бяха обявени във Фейсбук чак в 23.30, два часа преди изпълнението си). Триото заби популярни парчета като "Любовта на комара", "Голяма грешка", "На другата пряка", няколко напълно нови, като по някаква причина спести единствено "Луди жаби".

Около 2.30 ч. дойде време за Уикеда. Любимците на родната публика бяха подготвили специални по-бавни и наситени с брас аранжименти за най-известните си парчета - "Мариана", "Сканархия", "Че Гевара", "Иван". Вкараха "Даяна" на Пол Анка, песни на Боб Марли, "Най-щастливият ден" на Контрол и "Светът е за двама" на Орлин Горанов в ска вариант.

С тяхното изпълнение завърши концертната част, която бе изненадващ подарък за всички, дошли в сряда вечерта на ретро партито.

Шуото беше заснето, кадри от него ще бъдат скоро в YouТube, съобщиха организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички