Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Джаз пернАти в Чайната

14.05.2010   MySound.bg
Венци Благоев
Литъл Оул”, „Моят зелен град”, Венци Благоев (на снимката) и още няколко джаз пернАти сбират ято деца и родители за един щур полет.

Независимо дали сте голяма или малка, бяла или шарена, утринна или нощна птица, добре дошли сте на открития урок по смело летене, който ще започне от 11 часа в “Чайната”, София, ул. "Бенковски" 11, тази събота, 15 май.

Застъпени са следните академични дисциплини: класически и най-нова теория на забавлението, приложно и свободно въображение, техники на волното себеизразяване чрез изкуство, поощряване в задаването на въпроси и музика.

Моят зелен град” е образователен проект на Българското дружество за защита на птиците. По забавен начин децата научават важни неща за чудната природа и за многообразието от птици около нас. И защото птиците обичат музиката, Венци Благоев, Александър Куманов, Васко Хаджигрудев и Иван Цонков – все отбрани свирци – ще разкрият на децата красотата на джаза.

Точно джаз! Заради неговата непринуденост, безкрайно небе за импровизация и жив контакт. Музикантите са на разположение и на децата, и на родителите в готовност да покажат, подскажат и разкажат. Но най-вече – да посвирят
заедно с тях, а защо не – и да напишат няколко нови пиеси.

Затова не забравяйте музикалните инструменти, а ако нямате – поискайте тромпетите на Венци, банджото и китарата на Сашо, баса на Васко (нищо, че може да е по-голям от вас) или палките на Ванко. Ако пък съвсем не свирите, разпейте се – гласът също е инструмент, приканиха организаторите.

Попитайте и за най-зеленото авторско детско списание "Моги - зелената маймуна". В него със сигурност ще откриете още изненади!

И дано птица ви мине път!

Специални благодарности на "Чайната" – единственото място на закрито с джаз без цигарен дим, и на всички пушачи, които ще оставят навика си вкъщи.


4430
100%
 

Февруари ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829