Кемикъл Брадърс пак в голямата игра


Кемикъл Брадърс пак в голямата игра

5547

"Further" e името на новия дългоочакван албум, с който Кемикъл Брадърс (TheChemical Brothers ) се завръщат в голямата игра.

Премиерата на диска е обявена за 7 юни.

... Начало. Звуци като от извънземна морзова азбука, странен код; Земята изпраща сигнали към космическите отломки. Откъслечни гласове се чуват в пространството, процеждащи се през машинната мъгла, която се рее около бълбукащата аналогова техника, вярно оставена да работи. И в този момент щраква и пада капанът и бас барабанът пристига. Звуците са обезоръжаващи, увиват се около теб с омаен, дезориентиращ ефект. Шумовете идват в оковите на плътната си сила, сякаш изпадат от устите на говорещите и заживяват собствен живот. За група, която отдавна се занимава със сайкъделик, този път хитовото дуе наистина е отишло доста надалеч в своя 7-и студиен проект.

Почти три години след премиерата на своя пети пореден N 1 албум в Обединеното кралство - “We Are The Night”, във “FurtherТом Роулъндс (Tom Rowlands) и Ед Симънс (Ed Simons) изследват безкрайните възможности на звука. Поемайки пътешествие през 4 десетилетия на електронен шум, те са взели камертона на своите “Electronic Battle Weapon” издания и са направили от него възхитителен цял албум. Войс семпли и откъслечни вокали са втъкани в парчета, за да създадат продукция, която приижда и се отдръпва, точно като легендарните лайв сетове на бандата, смятат запознати с новите парчета.

Further” е кулминацията в почти двайсетгодишното изследване на психиделичното и внушителна колекция, която ни показва Кемикъл Брадърс най-малко сдържани и най-мелодични.

Дискът е първото пълнокръвно партньорство на англичаните с техните   дългогодишни визуални сътрудници - Adam Smith и Marcus Lyall. Като уважаван ТВ и филмов режисьор (който наскоро завърши първия епизод от предстоящия сериал "Доктор Ху") Adam – известен и като Flat Nose George – е отговорен за създаването на визуалните екрани на всеки гиг на проекта от лайв дебюта му през 1984. Вижуълите към “Further” кореспондират с всеки един трак в албума и са планирани по време на звукозаписите.

"Братята" ще се представят на тазгодишното издание на "Exit" именно с този горещ материал.

За България "Further" е в каталога на "Анимато Мюзик"/"EMI". 

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички