Песента на Израел. Хава Нагила довечера


Песента на Израел. Хава Нагила довечера

11806

Проект, нарачен „Notes Аnd Tradition”, ще бъде представен в "Sofia Live Club" от 20.30 часа довечера.

Екзотичен концерт, по време на който зрителите ще се потопят в богатството на еврейските музикални традиции. Събитието е част от посещението на Синагогалния хор от Цюрих в България със специалното участие на Лика Ешкенази, Етиен Леви и Деси Тенекеджиева, поясниха организаторите.

Лика започва началото на певческата си дейност след завършване на Музикалната академия в София, като е свързано с най-утвърдените по онова време музиканти. Години наред участва в най-престижните вариететни програми в България и чужбина - има концерти в Унгария, Италия, Сърбия, Гърция, Израел. Лауреат е на родни и международни фестивали.
 
През последните няколко години Лика Ешкенази се посвещава на еврейската песен и я популяризира сред еврейска и не-еврейска публика. Така печели широка аудитория, което се дължи и на съвременното звучене на аранжиментите, но запазвайки автентичните мелодии и текстове.

През 80-е Етиен става солист на вокална група Трик. Проектът бързо става популярен с новаторските за времето си стил, музика и хореография. Дебютира с плочата „Трик – I”. По-късно Етиен замива за Израел, където печели няколко конкурса и получава роля в известния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър – "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха". След завръщането си от Израел, вокалистът възстановява Трик, с която формация участва в многобройни международни забавни програми, концерти, телевизионни снимки, радиопредавания и интервюта, шоу – ревю спектакли. Етиен ще изпълни еврейски народни песни като - "Хава Нагила", "Рей Нимрод", "Шма Исраел", както и свои авторски песни, с които е печелил престижни награди.
 
Деси Тенекеджиева е една от най-известните и талантливи български актриси и певици. С Николай Иванов (ОМ) са автори и изпълнители на етнопроект в основата на който е българският фолклор. Клиповете към поп хитовете "I Wonder"- feat. Maга, "Тъмно" feat. Джон Калека и "Когато всичко свърши" feat. Миро са изключително оригинални и запомнящи се. С тях тя се изкачи до върховете на повечето музикални телевизионни и радиокласации.

Деси Тенекеджиева заедно с Калин Вельов- перкуси (двамата на снимката) и Боби Вълчев - пиано, ще представят "Chillout Proejct": микс от поп, хаус, чилаут, лаундж, джаз, рок - едновременно акустичен, но и със силно изразен електронен саунд сет.

Цена на билета - 25 л.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички