Стентън Уориърс завъртат нови парчета в клуб Viper Rooms


Стентън Уориърс завъртат нови парчета в клуб Viper Rooms

4990

Стентън Уориърс (Stanton Warriors) ще застанат зад пулта в столичния клуб "Viper Rooms" от 22 часа утре, 4 юни.

Дом Би (Dom B) и Марк Ярдли (Mark Yardley) са едни от малкото диджеи, носители на престижното отличие "Грами" ("Grammy").

Уникалният им стил не влиза в категоризации. В звученето на тандема са фънки брейкбит, хип-хоп ремикси, хаус звучене и много, много нежни вокали - на фона на здрав бийт. Този заразителен микс е предпоставка за наистина качествено парти, не скриха организаторите.

Настоящият сет на гостите ще зарадва българските фенове на хитмейкърите с класически ремикси, познато звучене и много нови парчета. Бонус - ефектни танцьорки, специални светлини и мощна саунд система - "Function Оne".

Стентън Уориърс с право носят титлата пионери на новия клубен звук. Още в далечната 1998 те разчупиха бариерите на жанра, а плътните бас линии и завладяващ ритъм станаха запазена марка.

През 2001 новаторският им стил дефилира в "Stanton Sessions", издаден от гиганта "XL Recordings" (Продиджи (The Prodigy), Basement Jaxx, Готан Проджект (Gotan Project), M.I.A., The White Stripes...). Албумът отвява конкуренцията на Фетбой Слим (Fatboy Slim) и Дийп Диш (Deep Dish) и взима наградата за най-добър албум на престижните "Dance Star Awards", и още веднъж на "Muzik Mag Awards", където дуото остави зад гърба си Дейв Кларк (Dave Clarke) и Дани Теналия (Danny Tenaglia). Наскоро "Stanton Sessions" попадна и сред 50-е най-добри компилации за всички времена в анкетата на "Mixmag" и остава и до днес най-продавания брейк албум.

Така изведнъж Стентън Уориърс се превръщат в най-горещите продуценти на планетата - реноме, което се стараят да запазят и до днес. Качествените им ремикси за светила като Missy Elliot, Fatboy Slim, Basement Jaxx, Mylo, Freeform Five и Busta Rhymes, заедно със собствената им музикална продукция, са гаранция за успеха на всяко тяхно парти. Дом и Марк са недостижими и в умението си да използват вокали, вкарвайки хаус, електро, хип-хоп и фънк елементи.

През 2006 издават албума "The Lost Files" за "V2 Records", с което стават едни от първите брейкс артисти, подписали с мейджър звукозаписна компания. Албумът е посрещнат с възторг от критиката и публиката и получава подкрепата на диджеите от всички световни сцени, включително "MTV" и "Radio 1" (в лицето на Пит Тонг (Pete Tong). По същото време излиза и "Stanton Sessions" 2, който незабавно е обявен за албум на годината от слушателите на Annie Nightingale в шоуто й по "BBC Radio" 1.

Скоро след това Стентън Уориърс са поканени да направят 30-а юбилейна компилация на "Fabric", на свой ред обявена за компилация на годината от "Timeout" и "Breakspoll". Тя също се нареди сред най-тпродаваните от поредицата.

През 2008 "Skint Records" събира версиите на Дом и Марк на "Feel Good Inc" на Gorillaz, легендарната "Rocker" на Alter Ego и "Dooms Night" на Azzido Da Bass в албума "Remixes", наред с други шедьоври. Проектът отлично представя звученето на Стентън Уориърс, като обяснява защо "DJ Mag" ги постави сред „50-е най-добри ремикси за всички времена”.

Сред последните постижения са обявяването им за най-добри на наградите "Breakspoll" и най-добри брейк диджеи в "Top 100" на "DJ Magazine" две години подред - признание за това колко яко за въртели на всеки голям фестивал и във всеки суперклуб по света.

Още - на:

www.stantonwarriors.com

http://www.viperrooms.bg/

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички