Натали Коул за първи път в България на 30 юли


Натали Коул за първи път в България на 30 юли

5019

Натали Коул (Natalie Cole) ще пее за първи път в България на 30 юли по покана на "Болкан Ентъртейнмънт".

Голямата джаз звезда ще представи пред родната публика най-новия си албум - "Still Unforgettable", в зала 1 на НДК от 20 ч.

Проектът е втора част на "Unforgettable… With Love" от 1991. Ще прозвучат класики като "The Best Is Yet To Come”, “Come Rain Or Come Shine”, “Nice ‘N’ Easy” и още много велики песни, анонсират организаторите.

Билетите за събитието влизат в продажба от 7 юни (понеделник)в мрежата на Eventim, включително "Germanos", "Пикадили", "Office 1" и "Техномаркет", Билетен център, НДК. Те са на цени от 50 до 100 лв.

Албумът е под N 21 в дискографията на гранд дамата на джаза, дъщеря на легендата Нат "Кинг" Коул (NatKingCole). Уникалният й глас се извисява в нови интерпретации на класики на Франк Синатра, Лена Хорн, Сами Дейвис Джуниър, Пеги Лий и много други. В репертоара е и пиесата “Walkin’ My Baby Back Home”, където блендата на Натали се преплита с тази на баща й. Пиесата е записана в края на 50-е.

Когато "Unforgettable… With Love" излезе през 1991, джаз колекцията зададе нови стандарти в преоткриване на великото американско наследство. Албумът, който спечели шест награди "Грами" ("Grammy"), включително за албум и запис на годината, прекара пет седмици на N 1 и продаде над осем милиона копия само в Щатите.

Вместо да се възползва от момента и веднага да издаде негова втора част, вокалистката умишлено се отдаде на други проекти и изчака, докато се почувства готова да се завърне към песните, които изпълват сърцето и душата й.

"Still Unforgettable" се появи през септември 2009. Албумът спечели две награди "Грами" (вest traditional pop vocal album и best instrumental accompanying vocalist). Донесе й и отличие на NAACP за най-добър джаз артист.

„Планирането във времето е всичко. И аз не бързах да направя подобен албум веднага”, казва Натали. „Усещам моментите. Макар че никога нямаш гаранция за това дали си готов да издадеш определен албум, особено като този. Трябва да вярваш на вътрешните си усещания. Но аз не исках просто безсрамно да преследвам успеха на "Unforgettable…With Love”, затова изчаках”, признава изпълнителката.

“Ако щеше да има нов „дует” с татко, чувствах, че трябва да е нещо по-ексцентрично, забавно и леко. В същото време търсех песен, която да е и позната на определен тип публика. И мисля, че тази е подходящата. Харесват я и родителите, и техните деца. И имам усещането, че той е тук с мен наистина”, продължава дивата.

И има само един начин - “Walkin’ My Baby Back Home” да бъде обградена единствено с песни, всяка от които звездни и със свои собствени богати и разнообразни истории. В диска Коул поглежда не само към песни, направени известни от баща й. “Реших да отида по-надълбоко и да взема песни и от Франк Синатра, Лена Хорн, Сами Дейвис Джуниър и Пеги Лий. Текстовете им са за живота. Като певица те отведоха мен и публиката ми на едно очарователно пътешествие”, доревяра Натали.

Тя и ко-продуцентът й Gail Deadrick се обръщат към топ аранжори като John Clayton, Patrick Williams, Nan Schwartz и Victor Vanacore, всички отдали почит към оригиналите и в същото време създали нещо ново.

„Абсолютно изкуство е да избереш песните и след това да ги „ожениш” за подходящите аранжименти”. Тя и Deadrick “прекарахме с часове в разговори за всяка песен и как тя трябва да отговаря на характера и стила на всеки аранжор. А след това изкарахме часове с всеки от аранжорите в разговори за всяка отделна песен.”

Преди да грабне наградата "Грами" за най-добър нов артист през 1975, Натали привлича вниманието на медиите и критиката с разнообразието си на певица – в ар-ен-би, поп и джаз.

В дискографията й влизат N 1 албуми като "This Will Be (An Everlasting Love)", "Inseparable",  "Our Love", "I’ve Got Love On My Mind", "Pink Cadillac" и "Miss You Like Crazy".

Още - на:
 
http://www.nataliecole.com/

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички