Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Масив БГ Aтак преди хедлайнърите на ParkLive 2010


Масив БГ Aтак преди хедлайнърите на ParkLive 2010

5406

Невероятно разнообразна селекция от световни и български музиканти са подготвили организаторите на ParkLive 2010.

За втора поредна година те ще дадат възможност на родни изпълнители да застанат на една сцена с гостуващите за първи път у нас световни величия.

Както MySound.bg огласи, това в случая са Груув Армада (Groove Armada), Готан Проджект (Gotan Project) и Морчийба (Morcheeba).

Първият ден на събитието (18 юни) на Терминал 2 до летище София ще започне със сет на унгарския хип-хоп диджей Cadik. След него на сцената ще видим момчетата от Бейбифейс Клан (Babyface Clan), които ще подгреят концерта на денс великаните Груув Армада. Положили основите на алтернативната музика у нас, Насо Русков (на снимката вдясно, с Белослава и Блуба Лу) и Ко. са известни и със суперенергичните си сценични изяви. Свирили са заедно с Stereo MC's, Asian Dub Foundation, Molotov, Dead Kennedys, Sheep Оn Drugs, Transglobal Underground.... А след раздялата на бандата през 2003, сега кланът отново е заедно и работи по нов албум.

Вторият ден ще започне с концерт на Блуба Лу. Винаги неспокойни и авангардни, всеки нов албум на Косьо и Митко е отделен роман, който има своите герои. "World Melancholy" по думите на "Times" напомня на западния свят за романтизма на Портисхед и още се ротира по западните радиостанции. "Groove Euroope" пък е запомнящо се музикално пътешествие из европейските столици. По-назад във времето са нощният "Re:Verb" и албумът-знаме "MOOGaMOOD". Съвсем наскоро тандемът издаде последния си проект - "Квадротопия", представен с уникален квадрофоничен концерт миналата година. С него те си спечелиха поредните признания - "Пинк Фройд в дръм-ен-бейс версия" и "софийския Масив Атак", а ремиксираната му версия днес представлява впечатляващо аудио-визуално шоу. Именно този хепънинг ще представят Блуба Лу на "ParkLive" 2010. А след тях ще видим и чуем създателите на съвременното танго - Готан Проджект.

20 юни ще започне и ще завърши с два различни сета на един от най-продуктивните диджеи и продуценти в Обединеното кралство Phil Asher. Соул звучене ще посрещне гостите, а вечерта ще завърши с танцувален хаус и броукън бийт сет. С над 200 собствени продукции и безброй ремикси, гостът е сред двигателите на броукън бийт движението в Западен Лондон, а с възхитителната си енергичност и усещане той покори както Европа, така и Америка.

След Phil Asher на сцената ще видим унгарската банда Singas Project, която на пръв поглед изглежда доста тривиално – четири момчета с фронтмен секси дама. Всеки, присъствал на техен концерт, обаче не би се съгласил с това заключение, защото лайв изпълненията им създават усещането за Ролинг Стоунс (The Rolling Stones), пропити с олдскуул джаз вибрации.

Концерт на чаровната Белослава ще подгрее първото гостуване у нас на култовата британска трип-хоп банда Морчийба. Често определяна като кадифения глас на българската поп и джаз сцена, тя ще предложи поредното предизвикателство към своите фенове. Всички посетители на "ParkLive" ще чуят и част от песните, които ще бъдат включени в предстоящия й трети студиен албум. Магнетична музика на Белослава ще е преход към вълшебния саунд на хедлайнърите, които пристигат с първата си вокалистка – жената с най-нежния глас Скай (Skye).

А участието в България, с което ще сложат финала на второто издание на "ParkLive", е една от първите им изяви в новия стар формат.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички